Foto: Rex London

Novosadska učiteljica Svjetlana Verikios došla je na ideju da deci kišni dani ne budu dosadni, ali i starijima. Zato je u ponedeljak, 10. oktobra, u 14.00 časova organizovala edukativnu radionicu oslikavanja kišobrana na platou ispred Istorijskog arhiva Grada Novog Sada. Ideja je da deca oslikavaju kišobrane koji će biti unikatni poklon i uveseljavati svoje vlasnike svaki kišni dan

-Ja sam došla na ideju, kao učiteljica, da deca oslikavaju kišobrane jer smo krajem septembra išli na razne aktivnosti po gradu dok je padala kiša. Tada je neko imao, a neko nije imao svoj kišobran i onda smo došli na ideju da napravimo za sve personalizovane koji će biti providni i adekvatni za crtanje. Oslikavaće se akrilnim bojama, na unutrašnjoj strani, a te boje kad se osuše postojane su na kiši. Planirano je da se to radi ispred Istorijskog arhiva Grada Novog Sada, na platou. Svako od dece će poneti svoje jastuče za sedenje i radiće svoj kišobran – rekla je za NS Uživo Verikios.

Ona je takođe dodala da će na radionici učestvovati oko tridesetoro dece, najviše njih će biti iz Osnovne škole “Ivan Gundulić”, ali i iz još dve škole.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments