Претрага
Претрага
Close this search box.

Da li često kijate ovih dana? Verovali ili ne rešenje se nalazi u mobilnoj aplikaciji

Foto: Depozit

Iako velika većina nas uživa “punim plućima” tokom prolećnih dana, procenjuje se da skoro 35% evropske populacije muči alergija na polen. Ovo stanje karakteristično je za prolećni period kada je u vazduhu prisutna velika koncentracija polena koji ,,proizvodi’’ trava, korov i drveće. Zapušen nos, svrab, suzne oči, kijanje, peckanje grla, otekline i iritacije kože i sluzokože samo su neki od simptoma.

Ukoliko ste prepoznali neke ovih tegoba, najbolje je da zakažete pregled kod svog lekara. Na tržištu Srbije prisutan je veliki broj proizvoda koji nam mogu pomoći u borbi protiv ovih tegoba, dok u najnovije vreme, u svrhu preventive protiv alergije na polen, sve više se primenjuje tehnologija dostupna svima putem interneta i pametnih telefona.

O čemu je zapravo reč? Pojedine farmaceutske kompanije aktivno rade na razvoju i unapređenju tehnoloških rešenja kako bi postojećim i potencijalnim korisnicima proizvoda na jednostavan i zanimljiv način omogućili usvajanje zdravih životnih navika i pružili pristup proverenim informacijama. Jedna od njih se na „smart“ način bavi problematikom polenskih alergija – naime osmislili su mobilnu aplikaciju koja omogućava korisnicima da u realnom vremenu, u par klikova, dobiju prikaz oblasti ili delova grada u kojima postoje merne stanice gde se meri nivo alergena. Korisnici mobilne aplikacije na taj način lako mogu uočiti u kom delu grada je koncentracija polena u vazduhu najniža i tako izaberu idealno mesto za uživanje na otvorenom.

Foto: Vox

Ova mobilna aplikacija pruža mogućnost da makar delom imamo kontrolu nad sopstvenim zdravljem i utiče na prevenciju određenih tegoba, kao i unapređenje kvaliteta zdravog stila življenja. I sve to besplatno, na srpskom jeziku, putem svog mobilnog telefona.

Digitalno doba i pametni telefoni su ubrzali naš način života, ali su tu i da nam pomognu u rešavanju izazova koje nosi savremeno doba. Poznata nam je izreka „Bolje sprečiti nego lečiti”. Zato, iako možda do sada niste koristili mobilne aplikacije u ove svrhe, ne oklevajte, probajte! Zdravlje nema cenu.

blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага