Foto: Tanjug
Deo opozicije okupljen oko Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Demokratske stranke i Pokreta slobodnih građana postigao je dogovor o zajedničkom izlasku na izbore. Nosilac liste te koalicije na predstojećim izborima je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

U pojedinim izrazito srbofobičnim medijima je provejavala vest o ukrupnjavanju „širokog opozicionog bloka“. Ovde se radi o svemu, samo ne o ujedinjenoj opoziciji. Najtačnije rečeno, dogodilo se sjedinjenje restlova i kombi stranaka koje su nastale iz Demokratske stranke. Složni su u mržnji prema predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i napretku naše zemlje u gotovo svim segmentima u poslednjih deset godina. Sa druge strane, oni kada su bili vlast na lokalni, pokrajinski ili republički budžet gledali su kao na sopstvenu prćiju. Sve u državi je propadalo, samo su afere „cvetale“. Kažnjeni su surovo za sva nepočinstva na izborima 2012. godine. Danas uz pomoć nekakvih novoformiranih udružrnja građana, namerno ne kažem stranaka, jer za političku stranku je potrebno imati članove, koje oni ne poseduju, pokušavaju da se vrate na vlast. Bezuspešno, trošeći enormne količine novca u medijsku propagandu pokušavajući da se promovišu kao nove političke ličnosti. Uzaludna rabota! Jednom ste uspeli građane Srbije da obmanete i nikada više!

Za nosioca liste na izborima, po pravilu, stranke izađu sa najboljim iz svojih redova. Potpuno legitimno je postaviti pitanje: kakvi su onda ostali, kada je Marinika Tepić najbolje što imaju? Marinika Tepić, već godinama se prikazuje kao borac protiv nenamenskog trošenja budžetskih para, korupcije, kriminala ili nepotizma. Međutim, u vreme kada se nalazila na vlasti ponašala se suprotno onome što zagovara danas iz opozicionih redova. Iza sebe je ostavila sijaset stranaka i afera. Dok je bila pokrajinski sekretar za sport i omladinu razbacivala je milione na nepostojeće sportove i manifestacije. Nije prezala ni od mobingovanja saradnika i upućivanja pretnji novinarima. Hazjajin Đilas, izbacuje Mariniku u prvi plan. Javnosti se prezentuje kao nova politička nada jednog dela opozicije, koji ima više saveznika van Srbije, nego kod samih građana. Ne smeta to ambicioznoj Mariniki da pretenduje na najviše državne funkcije u Srbiji. O odnosu Tepićeve prema srpskom narodu dovoljno govori to što svuda traži priliku da Srbe označi kao genocidan narod. Naime, Marinika Tepić je kao narodni poslanik u Narodnoj skupštini potpisala krajnje sraman Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici i zahtevala da se srpski narod osudi za genocid. Reč je o neoprostivom pokušaju stigmatizacije našeg naroda. Marinika, pak, ne radi ništa za džabe. Ne zanima je šta misle građani Srbije, jer zna da njihovu podršku nikada neće imati, već se uzda u milost međunarodnog faktora. Kreirali su pakostan plan, koji ima za cilj da uvuče narod u sukobe. Zajedno sa kvazi ekolozima pokušavaju da destabilizuju našu državu i njen nesporan napredak. Svesni su svoje beznačajne popularnosti, koja izaziva frustraciju u njihovim redovima.

Odlukom da Tepićka bude prva na listi potcenjuju inteligenciju birača. Nemaju program, ideje, rezultate i nekompromitovane ljude sa kojima mogu da izađu pred građane. Iznova će, po ko zna koji put, doživeti poraz. Šta, Marinika može novo da ponudi na izborima? Još davnih dana je dovoljno rekla šta misli o srpskom narodu. Predstavlja koaliciju, kako sam na početku zaključio ujedinjenu Demokratsku stranku, čija je intencija povratak u prošlost. Povratak u najmračniji period Srbije od 2000. do 2012. godine. Period spornih privatizacija, najveće nezaposlenosti, niskih plata i penzija, ali i dnevne trgovine nacionalnim interesima. Aprilski izbori su idealna prilika da zauvek ne stanu sa političkog menija. Srbija nema luksuz na pogrešan izbor. Marinika Tepić, Dragan Đilas, Vuk Jeremić i njihovi sledbenici nikada nisu mislili dobro građanima Srbije. Za njih borba za vlast je želja da očuvaju svoj kapital stečen na nelegalan način nanevši štetu i građanima i državi. Poslednjih meseci, jasno se uviđa da traže izlaznu strategiju za izborni poraz. Sasvim sigurnu pobedu će realizovati predsednik Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka, verovatno i najubedljiviju, do sada! Tepićka, Đilas i Jeremić jedino mogu očekivati podršku jugosrbijanaca, koji su brojčano neznatni. Marinikinu političku biografiju i agendu možemo definisati u jednoj rečenici. Menjala je stranke, političke lidere i partijske drugove ali njena mržnja prema Srbiji i njenom napretku je nepromenjiva konstanta.

Dobrosav Dević,
student

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments