Foto: nsuzivo.rs/Stefan Koprivica

U Novom Sadu taksi prevoz poskupeo je poslednji put 1. decembra 2021. godine,  za oko 10 posto, kako je odobrilo Gradsko veće. Samostalna taksi udruženja svoje cene su digli još pre pola godine, a Novi Sad i dalje važi za jedan od gradova u kojem su ove usluge među jeftinijima u zemlji. Da li Novosađane očekuje novo poskupljenje?

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Naš portal kontaktirao je Gradsku upravu za saobraćaj i puteve, a njihov odgovor prenosimo u celosti:

-Gradska uprava za saobraćaj i puteve trenutno nema nikavu informaciju o povećanju cena usluga za taksi prevoz. Radna grupa koju je oformio Grad Novi Sad će uskoro zasedati i razmatrati i pitanje cena taksi prevoza – stigao je odgovor na adresu naše redakcije.

NS Uživo pozvao je i Gorana Gogića, iz SOS taksija, kako bi video da li će taksi prevoz zaista drastično poskupeti.

-Cene propisuje Grad, mi kao vlasnici udruženja ne odlučujemo o tome. Grad Novi Sad će odlučiti kolika će biti minimalna, a kolika maksimalna cena tarife vožnje. One se uglavnom pomeraju negde krajem godine, iz tog razloga mi to sada očekujemo. Nismo iznosili nikakve predloge za povećanje, jer se cena goriva menja svake nedelje, ali ipak očekujemo neku stabilizaciju u narednom periodu – rekao je za naš portal Gogić.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Detelinarac
28/10/2022 15:47

Ni slucajno, vec je preskupo! Dobili su subvencije, i to ozbiljne, tako da je to vise nego dovoljno.