Претрага
Претрага
Close this search box.

DA LI NOVOSAĐANI PODRŽAVAJU ČETVORODNEVNU RADNU NEDELJU: Ko je skeptičan, a ko priželjkuje tri slobodna dana (ANKETA/FOTO/VIDEO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Aktuelna tema o kojoj se raspravlja ovih danas jeste četvorodnevna radna nedelja i koliko je to moguće realizovati u našoj državi. Ima li Srbija te mogućnosti i šta bi to značilo za radno aktivno stanovništvo, pitali smo Novosađane.

– To bi svakako što pre trebalo da zaživi kod nas, kao što je i na Zapadu. Mislim da bi to doprinelo boljoj produktivnosti kod radnika – kaže sugrađanin Marko.

– Verujem da je naš sistem takav da to verovatno neće zaživeti. Ljudi su ovde navikli da rade, a i mislim da bi im bilo dosadno da rade samo četiri dana nedeljno – rekao je naš sugrađanin.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ovaj eksperiment koji se tek testira u nekim Evropskim državama, još uvek je daleko od nas, a svakako da ideja o tri slobodna dana zvuči veoma primamljivo za zaposlene.

– Apsolutno pozdravljam tu inicijativu i ko god da je predložio ja bih volela da se usvoji jer samo tako naš radni narod može da ima više vremena za sebe i svoje slobodne aktivnosti – istakla je jedna penzionerka.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Mnogi veruju da to ipak neće uspeti da se realizuje kod nas, ali ipak to priželjkuju, dok drugi kažu da bi im možda bilo dosadno i da bi onda imali manje plate, a neki ipak vole da rade jer kako kažu, tako su navikli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

nsuzivo.rs

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Pele
07.03.2023 12:42

Ajde prvo da imamo bar dva neradna dana, jer većina nas radi i subotom, pa onda da pričamo o tri neradna dana. Da li se slažete?

Gost
SNS Uzivo
07.03.2023 13:45

Predlozi nesto kao da gledas naseg precednika i ujedno vrhovnog admirala univerzuma, cuj cetiri dana, to bi vazilo jedino za SNS botove u javnim preduzecima… 🙂

Last edited 1 Godina Ranije by SNS Uzivo
Gost
Katarina
07.03.2023 15:36

Ja bih podržala 5 radnih dana, min.20 dana godišnjeg odmora i neradne dane za praznike. Tako piše u ugovorima. ALI kod privatnika ništa od nabrojanog ne mora osim da on zgrće

Povezane vesti