Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Gradska poreska uprava Grada Novog Sada podseća poreske obveznike fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 14. februara 2023. godine, dospela za plaćanje prva rata godišnjeg poreza na imovinu za 2023. godinu. Adrijana Mesarović, članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije, naglasila je za naš portal da je važno ratu platiti koliko danas

-Danas je dospeće prve rate godišnjeg poreza na imovinu, odnosno 14. februar i ovom prilikom pozivamo sve sugrađane i poreske obveznike da tu ratu izmire u roku od dospeća, odnosno danas ili sa malim kašnjenjima, imajući u vidu da zakonska zatezna kamata, s obzirom da je referentna kamatna stopa porasla, iznosi čak 15,5%. Sigurna sam da nikome neće odgovarati da dobije uvećanu poresku obavezu koja može biti čak veća od onog samog inuiteta koji treba da plate. Naredna rata će biti 15. maja i još jednom pozivamo sve da izmire svoje obaveze jer je zakonska zatezna kamata na visokom nivou – rekla je Mesarović.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Gradska poreska uprava će u narednih mesec dana početi distribuciju rešenja o godišnjem porezu na imovinu. Naravno kao i prethodnih godina, uz rešenje, prilog će biti tri uplatnice koje predviđaju uplatu naredne tri rate poreza na imovinu, što se pokazalo kao olakšavajuća okolnost za naše obveznike. Napomenula bih da građani ratu koja danas dospeva plaćaju akuntativno, u visini poslednje rate koja je dospevala prethodne godine – dodaje Mesarović.

nsuzivo.rs

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
DarthVaderSithLord
14/02/2023 11:50

Kako je moguce racunati zateznu kamatu bez dostavljanja resenja? Da li je ovo pravno osnovano?

Neko iz mase
14/02/2023 14:02

Kako platiti po starom resenju ako ga ne posedujete, npr. kupili ste stan ili je zgrada nova pa se tek placa prvi put porez? Ovo je vrlo nelogicno.

Maxa
15/02/2023 09:44

Mene samo zanima zasto mi placamo porez na imovinu? Nemam puta, kanalizacije, rasvete, o ostalih osn uslova zivota. Gde odlaze moje pare od poreza?

Joca
15/02/2023 14:02
Reply to  Maxa

u džepove privatne i u beskorisne “projekte”

Joca
15/02/2023 14:01

Možete i nikad što se mene lično tiče. Lako je tako raditi rad samo ako nekom nešto treba ili ako see neko pošteno javi da hoće da plati AJDE ranije pošaljite rešenja zna se kad počinje godina a ovo sve pošteno prva rata do 14. februara i rešenja ako se SVIMA dostave u drugoj polovini marta (treći mesec) a šta radi8te p4rva 3 meseca u godini neko cdobije čak 3 plate za RAD