Претрага
Претрага
Close this search box.

Danas ističe rok za prijavu firmi za program “Moja prva plata”, sledi prijavljivanje kandidata mlađih od 30 godina

Foto: Profimedia

Rok za prijavljivanje poslodavaca za program “Moja prva plata” ističe danas, a u drugoj fazi programa od 3. do 31. oktobra prijavljivaće se kandidati, nezaposleni mlađi od 30 godina. U prvoj polovini novembra povezivaće se kandidati sa poslodavcima iz privatnog, a u drugoj polovini sa poslodavcima iz javnog sektora.

U decembru će prvo biti objavljene liste poslodavaca sa odobrenim pozicijama, a onda će se zaključivati ugovori između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavaca i izabranih kandidata.

Program Vlade Srbije “Moja prva plata” sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstava za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, te finansija i omladine i sporta, kao i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Cilj programa jeste da mladi steknu radno iskustvo i veštine koje će im pomoći u zapošljavanju, kao i da se privredi pruži podrška u rešavanju problema sa nedostatkom kadrova.

Mladi sa srednjom stručnom spremom koji budu angažovani u sklopu ovog programa, devet meseci koliko osposobljavanje za rad traje, dobijaće mesečnu nadoknadu od po 25.000 dinara a oni sa završenim fakultetom 30.000.

Euronews.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti