Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano, veoma toplo i sparno vreme, a ponegde su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode, grad i jak vetar, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Foto: RHMZ

 

Tokom dana će duvati slab i umeren vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju pre podne povremeno i jak. Jutarnja temperatura biće od 12 do 20 stepeni, najviša dnevna od 30 do 34.

U Novom Sadu će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, uz slab i umeren vetar,sa maksimalnom dnevnom temperaturom i do 34 stepena. Uveče se očekuje kiša ili pljusak sa grmljavinom. Ovo je ujedno i najtopliji dan u ovom mesecu. Najniža dnevna temperatura iznosiće 16 stepeni.

Foto: Screenshot

Nestabilno vreme, ponegde s kišom, pljuskovima i grmljavinom, očekuje se sredinom dana u brdsko-planinskim, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima zemlje. Tokom noći ka četvrtku, na severu zemlje će biti kiše i lokalnih pljuskova s grmljavinom.

Meteorološke prilike će biti nepovoljne za osobe sa respiratornim oboljenjima i nervno labilne, a izvesne tegobe su moguće i kod srčanih bolesnika. Moguće meteoropatske reakcije su nervoza i smanjena radna sposobnost.

U četvrtak na severu zemlje pljuskovi, a posle podne samo na jugozapadu. U ostalim predelima sunčano.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments