Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Stalni priliv veoma tople vazdušne mase sa severa Afrike donosi nam ekstremno toplo i stabilno vreme. Polje visokog vazdušnog pritiska sa centrom iznad Mediterana svojim jugozapadnim strujanjem iznad Balkanskog poluostrva uzrokuje da temperatura danas dostiže i 29 stepeni.

Zbog vedrog vremena, koje će obeležiti današnji dan, činiće se da je toplije od izmerenih vrednosti. Međutim, ovakvo vreme se neće zadržati dugo.

Sutra ipak dolazi do kratkotrajne promene vremena jer će intenzivan ciklon sa Atlantika ka istoku Evrope potisnuti nešto svežiju vazdušnu masu. Prolazno naoblačenje, sa slabom kišom, ali pojačanim severozapadnim vetrom stiže do naše zemlje sutra, u poslepodnevnim satima.

Kišonosni oblaci će zahvatiti severne predele, dok na jugu zemlje ostaje pretežno sunčano i veoma toplo.

Sa oblacima dolazi i nešto svežija vazdušna masa te će maksimalna temperatura biti od 21 stepen, na severu, pa do 28, koliko se prognozira za istok i jugoistok Srbije.

Od srede nas ponovo očekuje vedro, sunčano i suvo vreme, ali maksimalna temperatura neće prelaziti 25 stepeni. Stabilno i veoma toplo vreme za ovo doba godine zadržava se sve do kraja meseca.

Euronews.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments