Претрага
Претрага
Close this search box.

Danas počinje 22. Videomedeja

Trodnevni Međunarodni festival savremene video umetnosti Videomedeja počinje danas, 31. avgusta u 19 i 30 časova u Novom Sadu.

Festival se održava u prostorijama Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, Dunavska 37, a u produkciji Udruženja za video umetnost Videomedeja.

Festival Videomedeja je u potpunosti neprofitna manifestacija sa izraženim edukativnim karakterom. Ulaz na festival je besplatan.

Na konkursu za 22. Videomedeju pristiglo je preko 1000 prijava od kojih je šest posto uvršteno u festivalski program. Na konkursu su učestvovali autori iz preko 30 različitih zemalja sa svih kontinenata, a ove godine su se posebno istakli autori iz Hrvatske, Nemačke i Velike Britanije. Program su, kao i prethodnih godina, uredili Ivana Sremčević Matijević, Željko Mandić i Aleksandar Davić.

Svi ljubitelji video umetnosti i posetioci festivala imaju mogućnost da saznaju nešto više o autorima i njihovim radovima, programskoj satnici festivala na sajtu Videomedeje.

Festival Videomedeja uvršten je u manifestacije od posebnog značaja za Vojvodinu, Novi Sad i Srbiju.

Ovogodišnji pokrovitelji festivala su: Ministarstvo kulture i informisanja Rebublike Srbije, Grad Novi Sad – Gradska uprava za kulturu i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti