Претрага
Претрага
Close this search box.

DANAS POČINJE SEZONA NA ŠTRANDU: Besplatan ulaz do polovine maja i stabilne cene za celu sezonu

Foto: nsuzivo.rs

Prvog maja počinje 113. kupališna sezona na novosadskoj plaži Štrand i trajaće sve do 30. septembra. Do polovine maja ulaz na plažu biće slobodan, a o datumu početka naplate ulaznica Novosađani će biti na vreme obavešteni.

– I ove godine je na predlog gradonačelnika Novog Sada doneta odluka da cena ulaznica ostane ista kao prethodnih godina. Dnevna ulaznica košta 50, a sezonska ulaznica bez popusta 1.045 dinara. Sezonska ulaznica sa popustom i ulaznica za pravna lica košta 850 dinara. Izrada kartice za sve vrste ulaznica košta 300 dinara, s tim da velike kabine imaju pravo na četiri, a male na dve besplatne sezonske ulaznice – rekli su iz Zelenila.

Institut za javno zdravlje Vojvodine izvršio je uzorkovanje vode iz Dunava, na tuševima i fontanama, kao i ugostiteljskim objektima. Uzorak površinske vode Dunava je dobrog ekološkog statusa i odgovara propisanim zahtevima II klase, te su kupanje i rekreacija dozvoljeni. Voda za piće je zdravstveno ispravna.

Tokom zime i proleća urađeni su važni pripremni radovi. U delu plaže iza mosta izvršeno je podmlađivanje oblikovanjem i proređivanjem krošnji. U okviru projekta “Sanacija zelenila na teritoriji grada Novog Sada” posađeno je 25 novih stabala na mestima gde se nalazilo drveće koje je polomljeno u oluji 2023.

Zasejano je 3.000 kvadrata novog travnjaka, kao grabljanje, aeracija i đubrenje travnjaka na celoj plaži, a na klackalicama i ljuljaškama postavljene su nove sedalice. Očišćeni su krovovi svih objekata, a izvršena je dezinfekcijadezinsekcija i deratizacija svih kabina. Travnjaci i drveće na celoj plaži, tretirani su protiv krpelja. Takođe, kao i ranijih godina angažovani su spasioci lekarska služba i obezbeđenje. U toku je izrada kalendara kulturno-zabavnih, edukativnih i sportsko-rekreativnih dešavanja na kupalištu.

– U ponedeljak i utorak biće izvedeni finalni radovi na uređenju peščanog dela plaže. Štrand će 1. maja biti potpuno spreman za posetioce – naglasili su.

Gradsko zelenilo će i ove godine nastaviti akciju „Humanitarni ponedeljak“ kada se ulaz na plažu ne naplaćuje, već je sav prihod koji posetioci dobrovoljno prilože namenjen sugrađanima koji se bore sa teškim i retkim oboljenjima i kojima je ovakva vrsta pomoći neophodna. Svi Novosađani, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, svoje zahteve mogu dostaviti na glavnu blagajnu Štranda.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti