foto. Pixabay

Tradicionalni međunarodni festival epske i naučne fantastike “Dani fantazije” održava se 26. i 27. maja u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma.

Festival je posvećen svim ljubiteljima fantazijskih društvenih i video igara, knjiga, stripova, filmova i TV serija. Festival ima za cilj da okupi kako iskusne takmičare na turnirima u igranju, tako i da svet fantazije približi široj javnosti.

Takmičarski deo festivala sastoji se od turnira u sledećim igrama: The 9th age, Magic the Gathering, 7 Wonders, Yu-Gi-Oh! TRADING CARD GAME i Settlers of Catan, na kojima će se takmičiti igrači iz više zemalja, najavljuju organizatori.

Pored turnira, festival daje svakom posetiocu priliku da isproba razne društvene igre na štandovima brojnih izlagača iz zemlje i inostranstva, sazna o najnovijim dešavanjima u oblasti epske i naučne fantastike na posebnim tribinama koje vode iskusni predavači iz zemlje, učestvuju u raznim radionicama, kao i uživa u reviji neverovatnih kostima inspirisanih filmovima i igrama, a koje su sami izradili domaći ljubitelji tog hobija.

Među sadržajem koji se izdvaja jesu i izrada mini kimonoa, druženje sa Daškom i Mlađom, kao i revija kostima iz serija, organizovana u saradnji sa kompanijom HBO.

Festival se održava u organizaciji Udruženja Piropteriks, a u saradnji sa Kongresnim centrom “Master”.

Izvor: RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments