Претрага
Претрага
Close this search box.

“Deca i roditelji pešače zajedno” na Fruškoj gori! Predviđena ruta pešačenja 13 kilometara, a evo kako da se prijavite

Foto: nsuzivo.rs

Projekat „Deca i roditelji pešače zajedno“ pokrenut je 2017. godine s ciljem da se pešačenje kao zdrav način života, boravak u prirodi i fizička aktivnost predstave građanima. Održava se četiri puta godišnje i okuplja oko sto šetača.

Pešačke ture su prilagođene i najsporijim šetačima, a obogaćene su interesantnim predavanjima o prirodi, geologiji, flori i fauni Fruške gore.

Skup polaznika je zakazan za sutra, 13. aprila u 10.30 časova, na parkingu manastira Ravanica u Vrdniku. Ukoliko nemate lični prevoz, možete doći autobusom broj 86 koji kreće sa Železničke stanice u 9.30 časova.

Start pešačenja je zakazan za 10.30 časova.

Planirana ruta pešačenja je Manastir Ravanica- šumskom stazom duž potoka Jermuš-Vitino vrelo-Morintovo-Lazin vir-manastir Ravanica, a dužina staze je oko 13 kilometara.

Što se tiče zahtevnosti staze, pogodna je za učesnike sa manjom kondicionom spremom.

“Pešačka maršuta je prilagođena učesnicima- pešacima, u smislu da ne postoji potreba za specijalizovanom tehničkom opremom, osim obaveze nošenja adekvatne planinarske obuće i preporuke korišćenja planinarskih štapova”.

Foto: nsuzivo.rs

Planirane su pauze za osveženje i doručak na Vitinom vrelu i Lazinom viru.

Planirano i predviđeno vreme na stazi je do pet sati. Povratak na parking manastira do 16.00 časova, a autobus 86 polazi iz Vrdnika u 16.15 časova.

Neophodna oprema duboke cipele ili planinarske cipele.  Slojevito oblačenje, korišćenje planinarskih štapova, poneti presvlaku, najmanje litar vode i hranu koja ne izaziva prekomernu žeđ.

“Svaki učesnik učestvuje na svoju odgovornost, uz poštovanje preporuka i odluka vodiča i pravila bezbednosti SSP”.

Deca moraju biti uz pratnju roditelja ili staratelja.

Informacije i prijave na broj: 062 621217 i 064 236 9524.

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Petar
13.04.2024 13:29

Samo da ne naidju uzivaoci adrenalina sa kvadovima i motorima bez tablica i da preleci preko glava dece kao sto smo mi doziveli prosli vikend, deca se rasplakala od straha a mi roditelji nismo mogli nista da pomognemo jer su bili upprni i uopste se nisu obazirali na decu

Gost
Marko
14.04.2024 10:34
Odgovori  Petar

Sajle.

Povezane vesti