DEČIJA NEDELJA OKUPLJA 10.000 MALIŠANA NA 60 AKTIVNOSTI Najmlađe očekuju predstave i radionice, ali i druženje sa gradonačelnikom (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

„Veliko srce dece Srbije“ je naziv ovogodišnje Dečije nedelje, projekta Udruženja „Život kao inspiracija“ koji se od 2014. godine održava u kulturnim ustanovama, u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Gradskom upravom za socijalnu i dečiju zaštitu. Roditelje i decu tokom sledeće nedelje očekuje više od 60 aktivnosti u Prirodnjačkom muzeju, Istorijskom arhivu grada Novog Sada, Muzeju Vojvodine, kulturnim stanicama i drugim ustanovama kulture.

Danijela Kostić, članica Gradskog veća za socijalnu i dečiju zaštitu, istakla je da manifestacija ima podršku  Republike Srbije i da će mladi na ovim konkursima i radionicama moći da se ostvare i uživaju.

Foto: nsuzivo.rs

-Zahvaljujući Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje tokom ove nedelje odvaja određena sredstva kroz markice JP „Pošte Srbije“, obezbedićemo i lepe poklone. Samo otvaranje biće u ponedeljak, 2. oktobra, od 14.00 časova u Gradskoj kući- navela je Kostić.

Nakon otvaranja, deca će od 15.00 časova imati priliku da upoznaju gradonačelnika u njegovom kabinetu.

Ljiljana Maširević, iz Udruženja „Život kao inspiracija“, istakla je da su se ove godine potrudili da kreiraju programe koji obuhvataju ljubav i vrline.

-Imamo preko 60 različitih programa, koje ćemo sprovesti od ponedeljka, 2. oktobra, do nedelje, 8. oktobra. Svi programi su besplatni i obuhvatiće preko 10.000 dece kroz različite aktivnosti- navela je Maširević i dodala će i roditelji imati priliku da učestvuju, a fokus je stavljen na roditelje osoba sa invaliditetom.

Foto: nsuzivo.rs

U utorak učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ premijerno će izvesti predstavu „Mostovi nas spajaju, granice razdvajaju“. Istog dana, u prostorijama OPENS-a, održaće se promocija knjige „Leomen“, defektološkinje Sofije Fimić. U petak, u Skupštini Grada Novog Sada, srednjoškolce očekuje poseban dečiji parlament, dok se u subotu očekuje proglašenje pobednika literarno-likovnog konkursa. Za kraj manifestacije, Muzička škola „Isidor Bajić“ organizuje koncert u nedelju, 8. oktobra, od 20.00 časova.

-Konkurs nije zapažen samo na teritoriji grada, već su nas kontaktirali iz Bačke Palanke, Velike Plane i sa Palilule. Bitno je napomenuti da deca imaju potrebu da iskažu svoje talente i veštine. Trudili smo se da decantralizujemo aktivnosti te se predstave očekuju u Futogu i Stepanovićevu- rekla je Maširević.

Konkurs za radove trajaće do srede, a prijave za program manifestacije su potrebne nekoliko dana pre održavanja na mejl adresu udruženja, kao i Instagram stranicu. Detaljan program takođe možete pogledati na društvenim mrežama, kao i sajtu ovog udruženja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Zivot kao inspiracija (@udruzenjezivotkaoinspiracija)

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti