Foto: EU Info Point Novi Sad

Novosadski EU info point ovaj mesec organizuje niz radionica za decu, od muzičkih do lutkarskih.

Radionica Muzičke mozgalice održaće se 18. novembra od 17.00 časova u Novosadskom dečijem kulturnom centru “Miln”, Radnička 20.

Radionica je namenjena deci uzrasta od 7 do 12 godina sa ili bez predznanja muzike i bez preduslova za muzičke sposobnosti, a void ih poznata violinistkinja i muzička pedagoškinja iz Novog Sada Gabriella Benak.

Muzičke igre koje će se koristiti ovim “mozgalicama” utiču na razvoj fine i krupne motorike, koordinacije tela, pamćenja, procesa rešavanja problema, timskog rada, samopouzdanja, kreativnosti, obrade informacija i motivacije.

Prijave preko linka: https://euinfo.civicatalyst.org/muzickemozgalice

Još jedna novina od ovog meseca je i lutkarska radionica za decu uzrasta od 6 do 10 godina “Lutkarski vremeplov kroz Evropu” koji se dešava 24. novembra u 18.00 časova u Francuskom kulturnom centru u Novom Sadu, Kreativni district.

Foto: EU Info Point Novi Sad

Niz lutkarskih radionica „Lutkarski vremeplov” odvijaju se u saradnji sa pozorištem Teatrilo sa idejom da decu upoznaju sa istorijom, tradicijom i kulturom lutkarske umetnosti u Evropi .

Kroz radionice deca uče o tipovima lutaka u pozorištu, kako su nastale i kako se lutkarstvo razvijalo u različitim državama. Takođe, sami će napraviti svoje lutke i oživeti ih uz pomoć diplomiranih glumaca animatora.

Prijave preko linka: https://euinfo.civicatalyst.org/lutkarskivremeplov

Kao i već dobro poznata pozoriško-likovna radionica za decu od 5 do 10 godina – “Mašta priča price” Pozorišta Lektira, koju poznati Glumac Ivan Jevtović vodi svakog meseca.

Ovomesečna radionica organizuje se u saradnji sa Institutom Kamoiš i ambasadom Portugala u Beogradu povodom proslave stogodišnjice od rođenja čuvenog portugalskog pisca Žozea Saramaga.

Radionica se održava 16. novembra od 16.00 do 17.00 časova u Galeriji Matice srpske, Trg galerija.

Prijave preko linka: https://euinfo.civicatalyst.org/mastapricaprice

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments