Претрага
Претрага
Close this search box.

Dekanica Filozofskog fakulteta UVEĆALA plate zaposlenih za 134 MILIONA dinara – NE GADE SE DRŽAVNIH PARA, ALI SE GADE SRBIJE!

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ako ste mislili da su nepotizam i autošovinizam najveći problemi na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prevarili ste se.

Nije ni čudo da Državna revizorska institucija ima pune ruke posla, kada jednu prestižnu instituciju kakva je Filozofski fakultet vode ljudi kojima je jedino merilo za napredovanje politička podobnost i pljuvanje sopstvene države.

Rukovodstvo koje je spremno da po svaku cenu brani govor mržnje Dinka Gruhonjića, očigledno je i spremno za finansijske marifetluke.

Naime, Državna revizorska institucija je sprovela reviziju zato što je ustanovljeno da se visokoškolske ustanove međusobno razlikuju po finansijskom položaju i primanjima zaposlenih, a tu je naravno prednjačio Filozofski fakultet u Novom Sadu

TOKOM 2017. GODINE  134.378.439 MILIONA VIŠE ZA PLATE PROFESORA BEZ PRAVNOG OSNOVA

DRI je u reviziji iz 2017. godine ustanovila da je Filozofski fakultet uvećao i isplatio plate iz sredstava budžeta Republike Srbije više za 134.378.439,00 miliona dinara, dok u isto vreme fakultet nije plaćao električnu energiju, vodu, grejanje i ostale komunalne usluge.

Takođe, povodom dana fakulteta svim zaposlenim je isplaćeno po 30.000 dinara neto, odnosno 19.675.073 dinara bruto.

ZA 8. MART 2.131.486 DINARA IZ BUDŽETA SRBIJE

Da, dekanica Filozofskog fakulteta Ivana Živančević Sekeruš posebno ceni 8. mart – Dan žena, videli smo iz izveštaja DRI gde je konstatovano da je ova prestižna ustanova potrošila 2.131.486,00 dinara za ovu namenu, mimo zakonskih procedura.

Takođe, 2017. godine nije donet Opšti akt kojim se bliže uređuju struktura i potrebno vreme za obavljanje pojedinih poslova naučnoistraživakog rada, verovatno iz razloga kako bi prostor za zloupotrebu ostao što šire postavljen.

Još jedna od zamerki DRI jeste činjenica da Filozofski fakultet nije pratio da li se dozvoljena sredstva od države koriste za određene namene, pa je tako višak novca koji umesto da je vraćen u budžet države,  podeljen među profesorima na Fakultetu.

Uskoro očekujte nove tekstove o nepotizmu i zloupotrebama na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

nsuzivo.rs

Tagovi:

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
01.06.2024 13:31

Nek je sa srecom i treba da zarade, nisu oni kupili diplomu u Čipuljiću kao neki na vlasti… 🙂

Last edited 24 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
SNS UŽIVO laže
01.06.2024 14:16

Dakle, novi “ekskluzivni” tekst otkriva da država ne plaća materijalne troškove fakulteta, pa zato fakulteti ne plaćaju komunalije, da su zaposlene radnice za osmi mart dobile neverovatnih 5.000 dinara i da pare koje su zaradili profesori fakulteta preko svojih projekata i vannastavnog rada (a koji se naplaćuju preko fakulteta, upravo zbog transparentnosti) ne smeju da podele oni koji su zaradili, nego treba da se vrate alavim radikalima na vlasti… I to sve na osnovu sedam godina starog izveštaja DRI čije su preporuke, pa i besmislene, nakon toga usvojene. WOW! Kakvo istraživačko novinarstvo! U narednom tekstu očekujem da ekskluzivno otkrijete da… Učitaj još »

Gost
Goks
01.06.2024 14:37

Kaže naš narod:”Od zla oca i gore majke!”

Gost
Podbarac
01.06.2024 19:33

Hhhaahhaaaa… Smešni ste 🙂 Izveštaj revizorske komisije je javan dokument. A ja mislio vi nešto našli, a ovo je bajato, 2017. godina?! Nikada jednostrano novinarstvo nije bilo dobro, a vi se čak ni ne bavite novinarstvom, nije ni čuveni RTS 2000. godine (a ni ranijih godina), pa ništa niste naučili iz Istorije? A ni novinarstva?(!) Zalud vam novci moji sinovci …

Gost
Cica
01.06.2024 21:41

Dajte nešto sočnije, možete sigurno bolje od ovoga. I na drugim fakultetima je slična praksa. Samo što je DRI nekima bio u kontroli.

Gost
bivsi student
01.06.2024 21:42

Ma zna se da je dekanica lopov! Ona i taj njen muz…

Gost
Persona non grata
02.06.2024 10:17

Ovi što brane Filozofski od “malicioznih napada” verovatno nisu u životu kročili na ovaj fakultet, a kamoli studirali na njemu. Da jesu, imali bi priliku da dobro upoznaju intelektualne i moralne gromade koje tamo rade. A onda ne samo što ga više ne bi branili, nego ne bi štedeli pogrdne reči za taj fakultet, a možda bi i pozivali na njegovo zatvaranje.

Gost
Laza
09.06.2024 20:03

Ima na našem fakultetu mnogo zanimljivih priča, samo pišite.
Mobing na svakom koraku, a dekanica ćuti.
Njen muž, prof. SEKERUŠ, primi mesečno i do 7000e.
Odakle je taj novac došao?

Povezane vesti