Претрага
Претрага
Close this search box.

“Delfini” nakon peteraca savladali Holandiju, sledi borba za deveto mesto

Foto: VSS/Aleksan, VSS/Aleksandra Krupanič

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Holandiju, nakon peteraca sa 12:11, u susretu za plasman od 9 – 13. mesta. U borbi za to deveto mesto “delfini“ će igrati protiv Rumunije, koja je savladala Izrael sa 11:10, takođe posle peteraca.

Teže nego što se očekivalu naši vaterpolisti izborili su se sa Holanđanima. Mnogo grešaka, dosta je skripalo u napadu. Odbrana je delovala solidno, ali u napadu naši nisu imali rešenja. Igrača više retko smo koristili, golman nas je držio u igri. Na kraju peterci su odlučili pobednika. Naši su imali malo više koncentracije i uspeli su da trijumfuju.

Naši su dobro ušli u meč, prvu četvrtinu dobili su sa 2:1. Nastavili su u istom ritmu i do poluvremena imali smo 5:2. Nastavak je doneo pad u igri naše selekcije. Holanđani to koriste i dobijaju treći period sa 4:1 i tako dolaze do izjendačenja.

Poslednji period protekao je u nervoznoj igri naše selekcije, odbrana je odlično funkcionisala, ali u napadu naši nisu uspeli da iskoriste svoje šanse. Poslednji period završen je rezultatom 0:0. Pobednik je rešen posle peteraca.

Dobrožanov je odbranio peterac u prvoj seriji, međutim Stojanović nije uspeo da savlada golmana Holandije. U narednih nekoliko serija svi su bili precizni. Pa je drama nastavljena.

Stojanović pogađa u sedmoj seriji, Rističević brani i naši vaterpolisti dolaze do pobede.

U borbi za deveto mesto Srbija će igrati protiv Rumunije.

rts.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti