Претрага
Претрага
Close this search box.

Deo Kameničkog parka ZATVOREN ZA POSETIOCE ZBOG KLIZIŠTA

Foto: Pavle Pejić/nsuzivo.rs

Usled pomeranja tla koje je u prethodnom periodu uočeno od strane upravljača JKP Gradsko zelenilo, gornja staza (put) koja vodi ka mostu Slobode nije bezbedna i od sutra će biti zatvorena za posetioce.

Izvršen je inspekcijski nadzor i naložena je mera privremenog zatvaranja pomenute staze u parku, radi realizacije istražnih radnji i preuzimanja prioritetnih sanacionih radnji, dok se ne steknu uslovi za kompletnu i potpunu sanaciju. Sanaciji prethode aktivnosti u pronalaženju uzroka klizišta, kao i hemijska analiza vode koja se pojavljuje na spornom tlu.

Budući da je Kamenički park zaštićeno prirodno dobro III kategorije, u analizu klizišta koje sada pravi plitka jezerca na pomenutom području, uključeni su i upravljač JKP Gradsko zelenilo, kao i Gradska uprava za zaštitu prirode, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, JP Nacionalni Park Fruška Gora, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije i stručna lica sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Pratimo situaciju u južnom delu parka zajedno sa nadležnim institucijama, kako bismo u slučaju potrebe blagovremeno reagovali.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Ns.1
08.03.2024 15:36

Trebali su vam meseci da rešite curenje vode usled pucanja cevi a koliko ce tek ovo potrajati veliko je pitanje.

Povezane vesti