Претрага
Претрага
Close this search box.

Deset nedelja uspomena za đake iz cele Vojvodine: Andrevlje ugostilo talentovane đake na radionicama i druženju (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Tokom deset nedelja đaci iz čitave Vojvodine- od Subotice, Vršca, do Pančeva, učestvovali su u boravku na Andrevlju u Centru za privredno-tehnološki razvoj Vojvodine. Učesnici šestodnevnog programa imali su različite radionice, kvalitetno provođenje slobodnog vremena u prirodi Fruške gore, druženja sa novim prijateljima, a svake nedelje na boravak u ovom smeštaju imale su po četiri škole iz cele Vojvodine.

Radionica stripa na Andrevlju; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ponedeljkom su bile radionice u vezi sa kvaliltetnim provođenjem slobodnog vremena, utorkom se radila radionica o podizanju samopouzdanja. Sredom su đaci obilazazili fakultete, dok je četvrtak bio rezervisan za nauku kada su se svake nedelje smenjivali profesori sa različitih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i gde su se obrađivale teme iz biologije, antropologije, hemije, medija, kulture i umetnosti. Petak su polaznici programa koristili za pokazivanje svega što su naučili.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje

Nikolina Nikolić, učenica prvog razreda gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”, rekla je da se pored radionica koje se svakodnevno realizuju na Andrevlju razvija i socijalni intelekt i stiču se velika prijateljstva.

Nikolina Nikolić; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Najinteresantnija mi je bila poseta Sremskim Karlovcima. Obišli smo gimnaziju i sve znamenitosti. Sledeće godine bih se vrlo rado vratila, uživamo ovde i ujedno nam je ovo kao nagradna ekskurzija da provodimo slobodno vreme nakon napornog polugodišta- izjavila je Nikolina.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje

Milica Vučićević, pomoćnik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, rekla je za naš portal da su utisci dece sjajni i da su ovo doživeli kao nagradu za njihov trud i rad.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje

-Ovde su deca koja su talentovana iz više oblasti. Gledali smo da uklopimo decu iz naučnih oblasti, sporta, umetnosti, kulture. U projekat su uključena i deca iz tehničkih škola, što je vrlo bitno, jer su to deca koja imaju talente koji nisu odmah prepoznatljivi i nisu talenti koji se mogu oceniti. Mi ovde imamo dečaka koji nema nikakav bodovni rezultat, ali on je dečak koji se stalno brine o svom drugaru koji je s posebnim potrebama. I insistirali smo da se takve vrednosti naglase i nagrade boravkom ovde- navela je Vučićević.

Milica Vučićević; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Vučićević je naglasila da su svi učenici imali pun pansion na Andrevlju, pre podne su imali radionice sa stručnim saradnicima koji su došli iz matičnih škola, a svaki dan su imali neku sportsku aktivnost.

-Ovde je sa njima i 24 časa lekar koji prati sve njihove aktivnosti, a petkom im je bila organizovana i žurka- navela je naša sagovornica.

Foto: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje

Projekat su sproveli Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine- nacionalne zajednice. Za realizaciju projekta Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje izdvojio je 10 miliona dinara.

Ivona Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага