Претрага
Претрага
Close this search box.

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković ugostio ambasadore Italije, Rumunije i Kipra. U planu manifestacije posvećene italijanskoj kulturi

Foto: Novosadski sajam

Generalni direktor Novosadskog sajma, Mr Slobodan Cvetković, održao je niz sastanaka sa predstavnicima diplomatskog kora, koji su u Novi Sad došli kako bi prisustvovali ovaranju nove zgrade BIOSENS instituta u Novom Sadu.

Cvetković je danas ugostio italijanskog ambasadora u Srbiji, NJ.E. Luku Gorija, čija zemlja je ove godine Zemlja partner 90. međunarodnog poljoprivrednog sajma. Tema razgovora bila je priprema oko predstojećih aktivnosti vezanih za svečano otvaranje, kao i organizacija bilateralnih sastanaka visokih predstavnika Italije i Srbije za vreme Poljoprivrednog sajma.

Foto: Novosadski sajam

Planirano je da u okviru trajanja najveće agrobiznis priredbe,u našem gradu budu održane prigodne muzičke i zabavne manifestacije posvećena italijanskoj kulturi. Ambasador Gori je najavio dolazak predsatvnika 22 najveće kompanije iz sveta poljoprivrede.

Na sastanku sa Njenom Ekselencijom, ambasadorkom Rumunije u Srbiji, Silvijom Davidiou, naglašeno je da će prvi put, u poslednjih deset godina na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, nastupiti i kompanije iz Rumunije. Kako je navela ambasadorka, reč je o proizvođačima opreme za poljoprivredu, poljoprivrednih prikolica i dronova, koji će nastupiti u Hali 1 i na otvorenom prostoru Novosadskog sajma.

Generalni direktor Novosadskog sajma, Mr Slobodan Cvetković izrazio je zadovoljsvo što se posle dugog niza godina na Međunarodni poljoprivredni sajam vraćaju kompanije iz Rumunije i napomenuo da postoji mogućnost rumunskih kompanija za učešće na Međunarodnom sajmu lova i ribolova LORIST, Sajmu ekologije, Sajmu turizma i Međunarodnim danima energetike i investicija.

Foto: Novosadski sajam

Zaključak sastanka je da je ovo prva u nizu aktivnosti koje će u narednom periodu rezultirati snažnijem prisustvu rumunskih kompanija na Novosadskom sajmu.

Ambasador Kipra, gospodin Demetrios A. Theofilaktou iskoristio je priliku da se upozna sa priredbama koje s eodržavaju na Novosadskom sajmu kao i sa važnim jubilejem koji se ove godine obeležava ali i da sazna nešto više o Međunarodnom sajmu turizma koji će biti održan ove godine od 16. do 18. novembra. On je izrazio želju da njegova zemlja bude Zemlja partner ove manifestacije posvećene turizmu.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti