Претрага
Претрага
Close this search box.

Direktorka novosadske osnovne škole za NS Uživo: Bezbednost đaka je prioritet u ovoj školskoj godini, policajci će biti prisutni u svakoj školi svakog dana – imamo više odeljenja zbog velikog priliva Rusa u Novi Sad

Foto: Printscreen/Facebook/Osnovna škola "Branko Radičević" Novi Sad
Nova školska godina je uveliko počela u osnovnim i srednjim školama širom zemlje, a sa njom i veliki broj novina koje su izazvane kako tragedijom koja je zavila u crno celu Srbiju, tako i potencijalnim reformama u prosveti o kojima se dugo pregovaralo.

Na koji način će biti izvođena nastava i kako će izgledati nova školska godina u novosadskim školama, razgovarali smo sa direktorkom OŠ “Branko Radičević” Suzanom Marić koja nam je otkrila sve novosti sa kojima će se suočiti đaci.

– Prvi dani protiču kao što smo planirali, u upoznavanju i razgovoru sa decom, poštujući smernice koje nam je Ministarstvo prosvete uputilo u vezi sa bezbednosti učenika u školi. Cilj je da se đaci osećaju bezbrižno i opušteno u novom okruženju – ističe Marić i dodaje:

– Prvi put u istoriji škole imamo četiri prva razreda, što je velika radost. Imamo najveći broj Rusa u našoj školi zbog globalne situacije. Ipak, trudimo se da odeljenja ne budu prenatrpana i da se snađemo najbolje što umemo.

Kako dalje navodi, svaku školu obezbeđuju policajci, kako bi se bezbednost održala na najvišem nivou.

-Mi uvek imamo našeg školskog policajca, koji je često i nevidljiv, jer radi neki drugi svoj posao. Znam da će prvih mesec dana biti fizički prisutan pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova kako bi se svi osećali sigurno, što podržavam.

Učenici od ove školske godine dobijaju novi nastavni predmet – „Vrednosti i vrline“, za koji se nastavni kadar nada da će kod učenika doprineti osećaju pripadnsoti, solidarnosti i drugarstvu.

Kako iz prosvete ističu, potrebno je poraditi na vrlinima isto koliko i na opštem obrazovanju.

Naime, radi se o novoj slobodnoj nastavnoj aktivnosti u osnovnim školama Srbije koju država uvodi nakon masovnih ubistava u beogradskoj školi “Vladislav Ribnikar” i selima oko Mladenovca.

nsuzivo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Igor
04.09.2023 11:18

Vi ste debili!!! A šta sledeće godine interventnu planirate da patrolira po školama. Treba da se menja sve iz korena problem je mnogo veći….. Zamislite za 15 god bićemo gori od usa

Gost
SNS Uzivo
04.09.2023 11:49

Al kako to da nemate neku vest o jucerasnjem potopu, evo recimo podvoznjak u Partizanskoj, koji je gradjen ko Skadar na Bojani, i kostao je ko sv. Petra kakgana, graditelji mostova? 🙂

Last edited 6 Meseci Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti