Претрага
Претрага
Close this search box.

ĐURA SE ODOMAĆIO Povređena roda ipak odlučila da zimu provede u Bačkom zoo vrtu: Jato zamenio hranom- 40 ribica dnevno (FOTO)

Foto: Screenshot/ilustracija/TONS

Bački zoo vrt osnovan je u avgustu 2021. godine i nastao je iz ljubavi prema domaćim životinjama. Ovde možete da dovedete decu, kako na radionice tako i radi bolje spoznaje domaćih životinja. Međutim ono što je novo ove godine jeste da se među domaćim životinjama odomaćio i novi član – roda Đura.

– Mi u našem zoo vrtu uglavnom ne držimo divlje životinje, osim rode Đure. Prošle godine Đura je bio povređen. Doneli su ga kod nas nakon što su ga pronašli ranjenog- udarila ga je struja. On je tada doživeo šok. Kratko je trajao period oporavka, brzo je počeo da jede. U tom periodu oporavka on je bio kod nas, dok se nije oporavio. Nakon oporavka Đura je otišao sa svojim jatom u rit. Posle izvesnog vremena je počeo svakodnevno da dolazi kod nas. Koviljski rit se nalazi u blizini, pa je svaki dan bio na relaciji Bački zoo vrt – rit. Kada je došla jesen Đura je odleteo zajedno sa jatom na jug, a na proleće se vratio-rekli su iz Bačkog zoo vrta za NS Uživo i dodali:

Foto: Screenshot/Facebook

-Nažalost, ove godine Đura nije poleteo sa svojim jatom, ostao je kod nas. Njemu se izgleda svideo izbor hrana- 40 ribica dnevno. Imamo jezero za patke u kojem se i on kupa i igra. Napravili smo mu lep smeštaj, gde će mu biti toplo. Iskreno se nadam da će na proleće da se vrati svom jatu. Ukoliko bude želeo da ostane kod nas, ostaće. Đuru su videli i posetioci, međutim gledamo da ga ne uznemiravaju i dodiruju. Nije nam cilj da ga pripitimimo.

Podsećamo, Bački zoo vrt se nalazi na adresi Laze Kostića 135 u Kovilju.

M.L.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti