Претрага
Претрага
Close this search box.

Do 10. januara pojačana kontrola saobraćajne policije na Koridorima 10 i 11

Foto: MUP Srbije/Arhiva

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan rekao je za Tanjug da će do 10. januara naredne godine biti pojačano prisustvo pripadnika Uprave saobraćajne policije na Koridorima 10 i 11.

Uprava saobraćajne policije u direkciji policije Ministarstva unutašnjih poslova od 23. decembra, pa sve do 10. januara 2023. godine biće pristutna na Koridorima 10 i 11 u cilju praćenja stanja bezbednosti u saobraćaju jer se očekuje veći broj vozila kako u traznitu, kao i dolazak naših državljana koji rade u inostranstvu.
Kada je reč o organizovanim dočecima, kako je naveo, to će biti na lokalnom nivou i policijske uprave teritorijalno nadležne će organizovati saobraćajno obezbeđenje.
“Što se tiče kontrole saobraćaja, ona će biti redovna, u smislu da se pre svega kontroliše upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Vodite računa sa kim sedate u vozilo po dočeku Nove godine. Taj neko treba da bude psihofizički sposoban da upravlja da ne bi sa jednog lepog događaja odveo u jedan ružan, da li u Urgentni centar ili možda još teže. Birajte sa kim se vozite, birajte ko će da vas vozi i molim vas utičite na onoga ko vozi da propisno i bezbedno vozi da bi svi zajedno mogli da uđemo u Novu godinu što bolje”, rekao je Belencan.
Takođe, on je podsetio da je nedavno završena je 11. centralna akcija pojačane kontrole Uprave saobraćajne policije i da rezultati pokazuju da je opet dominantan alkohol i prekoračenje brzine.
“Više od 900 vozača je zatečeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola, a oko 1.000 je prekoračilo dozvoljenu brzinu. Za ta dva dana otkrivena su čak četiri vozača koja su upravljala vozilom pod dejstvom droge u periodu od 8 do 16 časova, a poboljšalo se korišćenje sigurnosnih pojaseva. U kontroli je zabeleženo 116 prekršaja”, rekao je Belencan.
tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti