Претрага
Претрага
Close this search box.

Do sada ugrađeno 5.000 kubika betona: Pogledajte kako teče gradnja PODZEMNE GARAŽE U CENTRU (VIDEO)

Stanje gradilišta u februaru 2023. Foto: Inobačka

Plan je da se u naredna četiri meseca izvrši kompletan iskop glavnog objekta i da se izbetonira konstrukcija garaže kraj čuvene Tanurdžićeve palate u novosadskoj ulici Modene.

Koncesija na 40 godina

Preduzeće „Javne garaže“ je finansijer celokupnog koncesionog posla za četiri javne garaže, a osnivači tog preduzeća su Best in Parking i Inobačka.

Grad Novi Sad je vlasnik parcele koja se koncesijom daje na korišćenje na 40 godina. Zauzvrat, preduzeće Javne garaže plaća koncesionu naknadu Gradu. Samim tim Grad Novi Sad ne izdvaja sredstva iz budžeta grada za finansiranje gradnje ni jedne od četiiri javne garaže, prenosi Gradnja.rs.

Radovi na izgradnji garaže „Modena“ zvanično su započeli 27. maja 2022. godine, i to izmeštanjem sve infrastrukture koja se nalazila u zoni gradnje Javne garaže.

Izmešten je magistralni vodovod kao i kanalizacija sa obe strane ulice Modena. Urađen je nov vrelovod koji je položen pre početka grejne sezone i to u posebno pripremljen kanal koji je oslonjen na novoizvedene dijafragme.

„Tek pošto je Telekom završio izmeštanje svih svojih kablova i omogućio nesmetan TT saobraćaj moglo se pristupiti izvođenju samog objekta“ – objašnjavaju iz Inobačke.

Prvo su izvođene dijafragme i to po prioritetu izgradnje već pomenutog kanala za toplovod. Kompletan posao iskopa i betoniranja dijafragmi je okončan u periodu od 80 dana. Ugrađeno je oko 5.000 kubika betona.

Pogled na gradilište u junu 2022. godine; Foto: Inobačka

Trenutno je u toku faza postavljanja razupora i nastavak iskopa na potrebnu kotu temeljenja. Plan je da se u naredna četiri meseca izvrši kompletan iskop glavnog objekta i da se izbetonira konstrukcija.

268 parking mesta na tri nivoa

Podzemna javna garaža „Modena“ je osmišljena da zajedno sa garažom „Banovina“ omogući lakše parkiranje u centru Novog Sada. Prostiraće se na 9.575 m2 (bruto površina), dok je površina u osnovi 3.169 m2. Ukupan broj parkinga za putnička vozila je 268.

gradnja.rs

Tagovi:

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Simeon
19.02.2023 16:31

TREBA DA VAS JE SRAMOTAAAAAA !!!
U CENTRU , CENTA STE NABILI GARAŽU , A U DVORIŠTU PARKA IZVRŠNOG VEĆA STE ISTO NABILI GARAŽU , BEDNICI SRAMOTA DA VAS BUDE POKOLJENJA..
JADNI STE !!!!

Gost
Simeon
19.02.2023 16:35

Objavljujete komentare samo koji su poxitivni

Gost
Relja
19.02.2023 17:15

Zbog parking mesta za funkcionere i gradske čelnike,upravo tu čuvenu Tanurdžićevu palatu će da upropaste! Ne znam da li je neko obavešten o navali podzemnih voda u podrumima zgrade,otkako su počeli sa radovima na tom parkingu!?!Po mom mišljenju,trebalo je naći drugu lokaciju!

Gost
SNS Uzivo
19.02.2023 20:22

Nemojte posle da bude da vam SNS Uzivo nije rekao sta da bude, unistili ste sve zivo i mrtvo u ovoj lepoj zemlji, sad jos ljude pravite budalama, pametni ste, razmislite… 🙂

Last edited 1 Godina Ranije by SNS Uzivo
Gost
Staša dvocevka
19.02.2023 21:35

Izvinite, da li moze jedna reportaza o Savskom trgu u Beogradu, mislim kako je to dobro uradjeno, skoro kao ove garaze?

Povezane vesti

Претрага