Претрага
Претрага
Close this search box.

DOBRA VEST ZA BICIKLISTE: Grad Novi Sad i ove godine subvencioniše sugrađane – po 12.000 dinara za NOVOG DVOTOČKAŠA

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradska uprava za zaštitu živote sredine će i ove godine pružiti podršku građanima za nabavku bicikla kao ekološko prihvatljivog transporta. Ukupna sredstva obezbeđena u Budžetu Grada Novog Sada za ovu namenu iznose 20.000.000 dinara.

Gradska uprava za zaštitu životne sredine će u narednom periodu raspisati Javni konkurs za izbor udruženja koje će realizovati ovu programsku aktivnost.

Na Javni konkurs se mogu prijaviti sva udruženja koja imaju sedište na teritoriji Grada Novog Sada, koja su registrovana u skladu sa Zakonom o udruženjima i koja u skladu sa svojim osnivačkim aktom ostvaruju ciljeve u oblasti zaštite životne sredine i/ili promocije biciklizma.

Udruženje koje bude odabrano je u obavezi da pripremi i raspiše Javni poziv građanima za podršku nabavke bicikla.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Pojedinačan iznos sredstava koji će se dodeljivati za podršku nabavke bicikla je 12.000 dinara, a ukoliko je cena bicikla manja od ovog iznosa, fizičkom licu će biti uplaćen iznos u visini cene bicikla.

Uslovi će biti isti kao i prethodnih godina, a to znači da pravo učešća na Javnom pozivu imaju sva fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji Grada Novog Sada i da samo jedno lice iz porodičnog domaćinstva može dobiti sredstva po ovom Javnom pozivu.

Javni konkurs za izbor udruženja će biti raspisan u narednom periodu, a sva obaveštenja i informacije će biti dostupne na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine www.environovisad.rs .

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
07.03.2024 13:32

A el se opet mora biti clan SNS ili kako? 🙂

Last edited 4 Meseci Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti