Претрага
Претрага
Close this search box.

DOBRA VEST ZA BICIKLISTE! Radovi u Dunavskoj ulici omogućili uvođenje biciklističke trake u kontra smeru jednosmerne ulice, uklanja se i ivičnjak u Braće Ribnikar (FOTO)

Foto: Printscreen/Facebook/Novosadska Biciklistička Inicijativa
Novosadskim biciklistima dodatno se olakšava vožnja dvotočkaša gradom, s obzirom da se svakodnevno radi na rekonstrukciji i uređenju biciklističkih staza.

Naime, kako je istakla Novosadska biciklistička inicijativa, nastavlja se dobra praksa razvijanja biciklističkog saobraćaja u samom jezgru grada! Radovi na zameni gornjeg sloja asfalta u Dunavskoj ulici, doprineli su tome da se dodatno reguliše i biciklistički saobraćaj.

Uvođenje biciklističke trake u kontra smeru u jednosmernoj ulici ima za cilj kreiranje mreže kraćih, bržih i bezbednijih ruta za bicikliste.

Foto: Printscreen/Facebook/Novosadska Biciklistička Inicijativa

Takođe, uklanjanja se ivičnjak na spojevima sa kolovozom u ulici Braće Ribnikar. Pored ivičnjaka urađena je i sanacija problema koje su članovi i volonteri Inicijative identifikovali kroz projekat mapiranja staza.

Foto: Printscreen/Facebook/Novosadska Biciklistička Inicijativa

Kako su naglasili iz NSBI, reč je o još jednom primeru odlične saradnje na lokalnom nivou između Uprave za zemljište i investicije, JKP “Put” i građana.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti