DVD Budisava
nsuživo.rs

Danas je u Budisavu pristigla donacija u vidu vatrogasnog kamiona, vozilo su donirali vatrogasci iz Nemačkog grada Ulma.

Nastavljeno je ulaganje u dobrovoljna vatrogasna društva, a ovog puta na red su došli vatrogasci iz Budisave. Ključeve od vozila, predsedniku vatrogasnog saveza Novog Sada Siniši Šaviji uručio je gradonačelnik Nemačkog grada Ulma. Nakon primopredaje, vozilo je krenulo put Budisave gde je napravljen svečani prijem.

DVD Budisava
nsuživo.rs

Novo vozilo marke Iveko Magirus za dobrovoljce iz Budisave proizvedeno je 1991. godine, a ono je neuporedivo mlađe od ostalih vozila iz voznog parka sa kojim raspolažu vatrogasci iz Budisave. Preostala dva vozila su starije proizvodnje, FAP je proizveden 1977. godine dok je vozilo marke TAM iz fabrike izašlo 1964. godine.

Po rečima predsednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Budisava Danijela Čera, novo vozilo će se isključivo koristiti za požare zatvorenog prostora jer zbog konstrukcije vozila nije predviđeno da silazi sa asfalta na nepristupačne terene. Prvenstveno će biti namenjen za požare građevinskih objekata, dimnjaka, automobila i slično.

On je još i dodao da je DVD Budisava u prethodnoj godini imala 35 intervencija, gašeni su požari od Novog Sada pa skroz do Loka i Vilova a čak i do Zrenjaninskog mosta. Faktički u opštinama Novi Sad, Titel i Žabalj.

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Budisave dobilo je zvanje DVJ prve kategorije i jedino je u opštini Novi Sad sa tim sertifikatom. Broji preko 20 pripadnika i sada u svom voznom parku raspolaže sa tri vatrogasna vozila.

DVD Budisava
nsuživo.rs

Po rečima predsednice Mesne zajednice Budisava Jasne Daničić, očekuje se rešavanje imovinsko-pravnih odnosa zemljišta na kojem se nalazi vatrogasni dom, a potom je u planu da grad Novi Sad izađe u susret i renovira ovaj objekat. U planu je da se to realizuje do 2025. godine kada se navršava sto godina od osnivanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

DVD Budisava
nsuživo.rs

U poslednje dve godine došlo je do velike ekspanzije među mladima i rasta našeg društva. Mladi nam posebno prilaze i sada možemo slobodno da kažemo da je naše društvo izraslo u ozbiljnu organizaciju. Svi su stručno sposobni, sa položenim ispitima i lekarskim pregledima. Ovo novo vozilo svakako će nam doprineti da budemo efikasniji i brži, izjavio je član DVD Budisava Nemanja Janković.

nsuživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments