Претрага
Претрага
Close this search box.

Docentu PMF-a Stefanu Nikoliću uručeno priznanje za najbolju doktorsku disertaciju

Foto: gradnja.rs/Facebook

Docent Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Stefan Nikolić primio je u Valensiji priznanje za najbolju doktorsku disertaciju.

On je ovo priznanje dobio u kategoriji “Novi pravci u metodama i alatima za razvoj sistema, simulaciji i validaciji, dizajnu embeded softvera, sajber-fizičkim, bezbednim i sistemima koji uče”.
Priznanje mu je dodelilo Еvropsko udruženje za automatizaciju dizajna na svečanosti u Hemisferik centru grada umetnosti i nauke u Valensiji.

Nikolićeva disertacija “Automatizacija dizajna programabilnog povezivanja za rekonfigurabilne arhitekture” rezultat je višegodišnjeg istraživanja koje je sproveo kao doktorand i asistent na Fakultetu za računarske i komunikacione nauke Federalnog politehničkog univerziteta u Lozani u Švajcarskoj.
Ta disertacija je proglašena za najbolji doktorski rad odbranjen na tom fakultetu u 2023. godini.
Nikolić je asistent u nastavi i student završne godine doktorskih studija na Federalnom politehničkom univerzitetu u Lozani – na Fakultetu za računarske i komunikacione nauke.
Predsednik žirija Ian Konor naveo je u dopisu povodom dodele tog priznanja da je ove godine konkurencija bila veoma jaka i da je bilo mnogo odličnih disertacija, zbog čega Nikolić može biti veoma ponosan što je upravo on dobitnik priznanja.
FoNet

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti