Akcija „Da nas bude više“ u organizaciji „SOS taksija“ i Udruženja „Mame Novosađanke“, danas je zvanično započela na Spensu.

Prva u nizu akcija održana je danas u Press centru Spens-a ovom prilikom prvih 8 porodica, koje su izabrane od strane Udruženja “Mame Novosađanke”, dobile su bespovratnu donaciju u iznosu od 10.000 dinara, a svakoj od porodica pomoć su lično uručili taksisti, vozači “SOS taksija”.

Kako je najavljeno, do kraja ove i tokom cele sledeće godine, svakog drugog meseca novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara dobiće po osam porodica sa troje i više dece, koje kandiduje Udruženje „Mame Novosađanke“.

Prema rečima direktora novosadskog „SOS taksija“, Aleksandra Petrovića, do kraja ove godine biće uručena bespovratna pomoć za 40 porodica sa troje i više dece, jer je za ovogodišnji budžet humanitarne kampanje „Da nas bude više“ za sada odvojeno nešto više od 400.000 dinara. „SOS taksi“ preuzeo je na sebe i sve ostale troškove ove kampanje, kao i isplatu poreza, kako bi svaka od porodica mogla da dobije 10.000 dinara pomoći u celosti.

I u budućnosti princip doniranja u okviru kampanje „Da nas bude više“ biće isti, porodicama sa troje i više dece preporučujemo da se jave Udruženju „Mame novosađanke“, koje će onda kandidovati porodice za novčanu pomoć firme „SOS taksi“.

„Firma “SOS taksi” Novi Sad već dugo je društveno odgovorna organizacija, a sada smo se opredelili da pomognemo porodicama sa troje i više dece. Sa Udruženjem „Mame Novosađanke“ organizovali smo saradnju i do kraja godine planiramo četiri ili pet akcija u okviru kojih ćemo pomoći oko 40 porodica, a sa ovom poslovnom praksom želimo da nastavimo i naredne godine. Nadamo se da je ovo dobar primer i podsticaj i drugim firmama u gradu i šire da preuzmu bar deo odgovornosti za razvoj društvene zajednice i poboljšanje uslova života građana Srbije“, kažu u „SOS taksiju“.

Dodaju u ovom udruženju, da je porast nataliteta jedan od prioritetnih problema u našoj zemlji i ako bi se ovim potezom, bar jedna porodica pomogla u razmišljanju da dobiju treće dete, cilj bi bio više nego ispunjen i opravdan.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments