Ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja uručeni su danas, 13. decembra, za 55 porodica sa troje ili četvoro dece u AP Vojvodini, ukupne vrednosti 63 miliona dinara.

Ugovore je uručio Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i tom prilikom najavio da je u budzetu Pokrajinske vlade za narednu godinu za ovaj konkurs planirano novih 175 miliona dinara.

“Ovo je jedan od najvažnijih dana u ovoj godini. Započeta je nova mera pronatalitetne politike koju je Pokrajinska vlada uvela posle donošenja Zakona o finansijskoj podršci za treće dete sredinom ove godine i siguran sam da ćete na ovaj način, vašoj deci i sebi, stvoriti bolje uslove za život“, rekao je predsednik Mirović.

Predsednik Mirović istakao je da je danas najvažnije pitanje u Srbiji – borba za natalitet, stoga će, kako je naveo, Pokrajinska vlada nastaviti da podstiče proširenje porodica i poboljšanje uslova života za sve porodice sa troje ili četvoro dece.

On je podsetio da će 1. januara 2019. godine početi isplata nadoknade u visini od 15.000 dinara, u trajanju od dve godine, nezaposlenim majkama koje rode treće ili četvrto dete, što je, kako je podsetio, druga nova mera pronatalitetne politike Pokrajinske vlade.

“Pokrajinska vlada će na taj način ispuniti obećanje dato u trenutku donošenja Zakona kojim je Republika Srbija na sebe preuzela isplatu nadoknade za treće dete – obećanje da ni jedan dinar koji smo do tada usmeravali za podsticanje rađanja neće otići za bilo šta drugo“, naveo je predsednik Mirović.

“Nastavićemo da pružamo podršku unapređenju uslova stanovanja, ali i podsticaju za proširenje porodica, kroz sufinansiranje biomedicinski potpomognute oplodnje”, rekao je pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić i dodao da su izdvajanja za mere populacione politike u AP Vojvodini od 2016. godine udvostručene.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
PERA
13/12/2018 16:58

pa koja su sredstva u pitanju za unapredjenje uslova stanovanja posto su u pitanju bespovratna sredstva dali ce biti dovoljna za resavanje stanbenih problema porodice i na osnovu kojih kriterijuma ,nije valjda dovoljno imati 3-4 deteta i dobiti nesto na lepe oci??