Dodeljeno 100 lopti za osnovne škole u Novom Sadu

       

U današnjoj promotivnoj akciji kompanije “Intersport“, povodom otvaranja nove prodavnice u Novom Sadu dodeljeno je 100 lopti predstavnicima novosadskih osnovnih skoli.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je dodeli 100 lopti.

“Jedan od prioriteta Gradske uprave za sport i omladinu je školski sport i Grad Novi Sad nizom infrastrukturnih projekata, raznovrsnim programima i manifestacijama pokušava da obezbedi što bolje uslove kako bi decu usmerili ka sportu, a samim tim i pravilnom razvoju, timskom radu i fer pleju. U tom smislu podržavamo inicijativu kompanije Intersport, koja novosadskim osnovnim školama poklanja 100 lopti što će, verujem doprineti još kvalitetnijem radu u nastavi fizičkog vaspitanja”, izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

On je dodao da je vraćanje sporta u škole važno pitanje, koje se mora sistemski rešavati i kojim se Grad bavi u saradnji sa resornim Ministarstvom i Pokrajinskim sekretarijatom, ali da je pored toga važna i participacija svih društvenih aktera i pozvao društveno-odgovorne kompanije da na svoj način pomognu i podstaknu decu da se što više bave sportom.

Direktor kompanije “Intersport“ Branko Mirković objasnio je da je ta kompanija u oktobru 2017. godine pokrenula projekat “100 lopti za škole“ u okviru kojeg donira lopte za učenike osnovnih i srednjih škola, sa teritorija na kojima otvara svoje prodavnice.

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan
16/11/2018 23:26

Od njih se samo dobro moze ocekivati, sve pohvale.