Претрага
Претрага
Close this search box.

Dom zdravlja “Novi Sad” pokreće otvorenu liniju psihološke pomoći- ovo je broj telefona

Foto: Pexels

U svetlu nemilih događaja čiji smo svedoci nekoliko nedelja unazad, smatramo da je potrebno da kao odgovorna institucija istupimo i ponudimo pomoć.

U trenucima kada naša zemlja svedoči tragedijama koje pogađaju i pojedince, i porodice, u obavezi smo da se ne oglušimo na očigledne pozive na pomoć koje nam ovi nemili događaji šalju.

S tim u vezi, Dom zdravlja “Novi Sad” danas 27.03.2024. godine pokreće otvorenu liniju psihološke pomoći, svakog radnog dana od 07:00 do 20:00 časova za sve građane koji žele da sa nekim razgovaraju, požale se i potraže pomoć. Broj telefona na koji mogu da pozovu jeste: 021/4879-021.

Naši psiholozi uključeni su u rad Savetovališta za mlade i Razvojnog savetovališta i godinama unazad rade na primarnoj prevenciji poremećaja iz spektra mentalnog zdravlja, što podrazumeva suzbijanje faktora rizika i istovremeno jačanje zaštitnih faktora.

Pružanje datog vida podrške, ima za cilj procenu rizika od sprovođenja suicida kao i stanja akutne krize uzrokovane problemima na poslu, stresom, problemima u svakodnevnim odnosima sa ljudima, a sve iz anksionog i depresivnog spektra.

Kada su u pitanju suicidalne misli procenjuje se koliko dugo i koliko često ih osoba ima. Kakve su to misli i kakve ih emocije prate? Da li zna kako/kada/gde bi to uradio? I mišljenje o reakcijama drugih. Dakle, procenjuje se da li se radi o suicidalnim mislima i idejama, ili postoji detaljan plan za sprovođenje date namere u delo. Osoba dobija priliku da sa nekim zajedno sagleda svoju smrt iz svih uglova, i prvenstveno bude uvažena i saslušana. Dajemo ljudima mogućnost da otvoreno pričaju o svom stanju, uz mogućnost nuđenja podrške drugih stručnih lica.

Onog trenutka kada se pojave prepreke, i kada osoba postane svesna da postoji problem, često pokuša da traži odgovor. U tom traganju za uzrocima naši stručnjaci stoje im na raspolaganju.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Celoselivolibelo@gmail.com
27.03.2024 09:25

Ne treba to broj tel i linija samo neka gledaju pink i rijaliti imaju svi 70% srbije free terapija

Povezane vesti