Претрага
Претрага
Close this search box.

“Dom zdravlja ‘Novi Sad’ poziva građane na BESPLANE PREGLEDE za rano otkrivanje RAKA KOŽE

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Odeljenje dermatologije  Doma zdravlja  “Novi Sad” i ove godine, kao i više godina unazad, učestvuje u preventivnoj kampanji Euromelanoma dan, koja se održava 20. maja 2024. godine, a deo je evropske kampanje za rano otkrivanje malignih tumora kože.

-Pored pregleda koji dermatolozi rade, kroz ovu kampanju se promoviše značaj  prevencije, rane dijagnoze i ranog lečenja raka kože, prevenstveno melanoma. Pozivamo zainteresovane građane da se do 20. 05.2024.  prijave putem  veb-sajta www.euromelanoma.eu/sr-rs. Sve potrebne informacije su na sajtu Euromelanoma – stoji u saopštenju.

Svaki građanin će dobiti termin pregleda i ime lekara, kao i naziv objekta gde treba da dođe, u objekat na Limanu ili  “Zmaj Ognjena Vuka”.

Stopa oboljevanja od melanoma je u stalnom porastu, pre svega zbog nekontrolisanog izlaganja UV zračenju u prethodnim decenijama, a pored toga rizik je i izlaganje veštačkim izvorima UV zračenja, odnosno, upotreba solarijuma.

Pored ovakvih kampanja, pregledi kože i pregledi mladeža (dece i odraslih) sa dermoskopijom obavljaju se u svakodnevnom radu dermatologa i tada pacijenti dobiju savete o faktorima rizika, zaštiti kože od sunca, načinu samopregleda kože i daljim dermatološkim kontrolama.

Gradjane koji nisu zakazali pregled u okviru ove kampanje, pozivamo da sa uputom izabranog lekara, u svom terminu, obave preventivni pregled kože kod dermatologa u Domu zdravlja “Novi Sad”.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Rade
16.05.2024 16:15

OVO je na granici prevare radi popunjavanja formulary I sticanja koristio neke organizacije jer su potpuno netransparentni podaci o broju prijavljenih I omogucenih pregleda vec je cilj sto vise skupiti podataka. Sramota za ovicnog gtadjanina I Sarena laza

Povezane vesti