Претрага
Претрага
Close this search box.

Dom zdravlja “Novi Sad” učestvuje u kampanji Euromelanoma dan – evo kako možete da se prijavite za preventivni pregled

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Odeljenje dermatologije  Doma zdravlja  “Novi Sad” i ove godine, kao i više godina unazad, učestvuje u preventivnoj kampanji Euromelanoma dan, koja se održava 15. maja 2023. godine, a deo je evropske kampanje za rano otkrivanje malignih tumora kože. Pored pregleda koji dermatolozi rade, kroz ovu kampanju se promoviše značaj  prevencije, rane dijagnoze i ranog lečenja raka kože, prevenstveno melanoma.

S tim u vezi, pozivamo zainteresovane građane da se do 14. 05.2023. godine do 16.00 časova prijave putem mejla na www.besplatnipregledi.com ili pozivom na telefon 061/2489 703. Svaki građanin će dobiti termin pregleda i ime lekara, kao i naziv objekta gde treba da dođe, na Limanu ili objekat “Zmaj Ognjena Vuka”.

Stopa oboljevanja od melanoma je u stalnom porastu, pre svega zbog nekontrolisanog izlaganja UV zračenju u prethodnim decenijama, a pored toga rizik je i izlaganje veštačkim izvorima UV zračenja, odnosno, upotreba solarijuma.

Pored ovakvih kampanja, pregledi kože i pregledi mladeža (dece i odraslih) sa dermoskopijom  obavljaju se u svakodnevnom radu dermatologa i tada pacijenti dobiju savete o faktorima rizika, zaštiti kože od sunca, načinu samopregleda kože i daljim dermatološkim kontrolama.

Gradjane koji nisu zakazali pregled u okviru ove kampanje, pozivamo da sa uputom izabranog lekara, u svom terminu, obave preventivni pregled kože kod dermatologa u Domu zdravlja “Novi Sad”.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti