Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Nova Vlada Srbije imaće 25 ministarstava, a na čelu devet ministarstava naći će se žene.

Mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić podnosi ekspoze pred poslanicima Narodne skupštine danas, a ova sednica je prva koja je okupila sve kandidate za ministre.

Dame koje bi uskoro mogle da se nađu na važnim pozicijama, došle su na sednicu u strogo poslovnim izdanjima. Dominira crna boja koja nosi poruku visoke poslovnosti, ozbiljnosti ali i elegancije.

Darija Kisić Tepavčević je kandidat za ministra za brigu o porodici i demografiju, a dosadašnja je ministarka za rad i zapošljavanje. Stigla je na sednicu u strogo poslovnom odelu. Napravila je kombinaciju dve boje, crne i bele, a svemu dodala elegantne, crne salonke.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Dubravka Negre novo je lice Vlade Srbije, a mogla bi da se nađe na čelu Ministarstva rudarstva i energetike. Buduća ministarka se odlučila za popularnu suknju kada je u pitanju poslovni izgled – “olovka suknju”, a ponela ju je u kombinaciji sa zelenom košuljom i crnim sakoom. Crne salonke, kao idealno rešenje za ovakvu priliku, nisu izostale.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Jedna od kandidatkinja je i Jelena Tanasković, koja bi u novoj Vladi Srbije trebalo da se nađe na mestu ministarke poljoprivrede. Jelena je za prvu sednicu odabrala takođe crnu boju i haljinu do kolena u kombinaciji sa takođe crnim sakoom. Tanasković je bila na mestu državne sekretarke u Ministarstvu ekologije i zaštite životne sredine.

Irena Vujović zadržava svoju dosadašnju poziciju na čelu Ministarstva ekologije. Irena je stigla u takođe crnoj kombinaciji odeće, ali je umesto suknje i haljine odabrala pantalone, a ponela ih je uz bluzu i strukirani, kraći sako. Ministarka se odlučila za ravnu obuću, pa je ponela mokasine koje su osvojile brojne žene ove jesenje sezone.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Nova ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u budućoj Vladi Srbije biće dr Jelena Begović, koja se do sada nalazila na čelu Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo. U Jeleninom stajlingu takođe dominira crna, ali je uz nju ponela sivi, duži sako i crevenu torbu.

Maja Gojković je dugogodišnja srpska političarka, a njeno ime vezivaćemo i za novu Vladu Srbije. Maja je kandidat za ministarku kulture. Za sednicu je takođe birala crnu boju haljine midi dužine, a ponela ju je uz baletanke.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Na čelu ministarstava takođe će se naći, Maja Popović, kao buduća ministarka pravde, Tijana Miščević je kandidat za ministarku za evropske integracije, kao i doktorka Danica Grujičić na čelu Ministarstva zdravlja.

Novosti/Pink.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
25/10/2022 14:58

A gde je Zorka Kolubarka, ja sam njen stil uvek najvise voleo? 🙂

Last edited 1 mesec ranije by SNS Uzivo
Vidoje
26/10/2022 09:53
Reply to  SNS Uzivo

Ti i zorka autosovinista ruku pod ruku pa pod kolubaru. Trajno.