Foto: Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad

Započeti su radovi na osvetljenju, urbanom mobilijaru i dečijem igralištu na platou Hrama prenosa moštiju Svetog Save na Novom naselju

Biće postavljeno i 16 klupa, kao i dva piknik seta koja podrazumevaju sto i dve klupe.
Foto: nsuzivo.rs/Stefan Koprivica

Na Novom naselju pre nedelju dana počeli su radovi na uređenju platoa ispred Hrama, a planirano je da uz osvetljenje, pešačke staze i dečije igralište, budu postavljeni i nosači za bicikle. Duž pešačkih staza na platou biće postavljena 31 dekorativna podna svetiljka, a tokom tekuće godine biće izrađena i projektna dokumentacija za dekorativno fasadno osvetljenje.

Oko Hrama će biti zasađeno i 13 stabala niskih četinara, 21 stablo visokih i srednjih četinara i 57 stabala visokog listopadnog drveća. Plato će krasiti i 18 sadnica poleglih ruža i 62 komada zimzelenog ukrasnog šiblja.

Radovi su započeti pre nekoliko dana i njihova vrednost je 52,6 miliona dinara; foto: nsuzivo.rs/Stefan Koprivica

Biće postavljeno i 16 klupa, kao i dva piknik seta koja podrazumevaju sto i dve klupe. Takođe, uz njih će se nalaziti 18 korpi za otpatke.

Vrednost ovih radova procenjena je na 52,6 miliona dinara, a njihov završetak očekuje se do kraja novembra.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Divna
25/08/2021 09:44

Ideja da se sredi ceo prostor je odlična, ali je neverovatno da je projekat igrališta za decu pored ulaza u crkvu.Nema baš nikakvog smisla praviti igralište na tom prostoru.
Inače u blizini će biti novi park pogodan za igralište i takvu vrstu sadržaja. Par minuta hoda dalje postoji neodržavano lepo igralište i prostor… pritom suma od 52,6 miliona dinara zvuči nestvarno…