Претрага
Претрага
Close this search box.

DRUGAČIJI POČETAK ŠKOLE U “Ribnikaru” renovirane učionice, nastava samo u jednom delu zgrade

Foto: nsuzivo.rs/Arhiva

Početak ove školske godine drugačiji je od prethodnih. Prva nastavna nedelja je tematska, dok će se u drugoj procenjivati znanje, ali bez ocenjivanja. Sve te promene usledile su zbog tragedije u školi “Vladislav Ribnikar“ na Vračaru. Đake te škole ovog 1. septembra dočekaće renovirane učionice, a nastava i nižih i viših razreda odvijaće se u delu škole koji se nalazi u Ulici Svetozara Markovića.

Oko hiljadu đaka Osnovne škole “Vladislav Ribnikar“ sačekaće renovirane učionice i to u delu zgrade koji se nalazi u Ulici Svetozara Markovića.

Celokupna nastava za učenike i nižih i viših razreda odvijaće se u tom delu zgrade.

U toku je druga faza radova u toj školi, a očekuje se da spoljni radovi budu završeni do oktobra.

Preporuka resornog ministarstva svim medijima je da se kamerama i fotoaparatima ne prilazi školi kako se ne bi uznemiravali učenici.

Nakon tragedije koja se dogodila u “Ribnikaru” ulaz u tu školu iz Ulice kralja Milutina je zatvoren i tako će biti nadalje. Ispred tog ulaza su samo policijski službenici koji su tu kako bi održali bezbednost ispred i oko škole.

Taj deo zgrade u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” će biti pretvoren u memorijalni kompleks. Kako će on izgledati, još je tema razgovora, a kako su najavili nadležni, ključnu reč u svemu tome imaće roditelji stradale dece.

Pojačane policijske ekipe

Pojačane su policijske ekipe ispred škole “Vladislav Ribnikar”, ali to nije slika koja se vidi samo ispred te škole, već i ispred svih osnovnih i srednjih škola ovog jutra i svih narednih dana.

Policijski službenici će u skladu sa jednim od osnovnih ciljeva u ovoj školskoj godini, odnosno pojačanja bezbednosti, biti raspoređeni u školama pre, tokom trajanja i nakon završetka nastave i to u obe smene.

Osim bezbednosti, jedan od prioriteta u ovoj školskoj godini jeste i unapređenje vaspitnog rada sa učenicima, pa će u skladu sa tim jedan od osnovnih ciljeva biti razvijanje empatije i pozitivnih vrednosti kod učenika.

Kako bi se do tog cilja i došlo, Ministarstvo prosvete izdalo je smernice i preporuke koje su poslate svim školama u Srbiji, a među tim smernicama je i to da će prva nastavna nedelja koja zvanično počinje u ponedeljak, 4. septembra, biti tematska.

Tokom te nedelje biće organizovane radionice, a o njihovom izgledu i sadržaju odlučivaće nastavnici i deca.

U drugoj nastavnoj nedelji, od 11. septembra, nastavnici i učitelji procenjivaće znanje, ali bez ocenjivanja.

RTS

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Dragana
05.09.2023 18:44

Hvala Bogu da su deca PRISTALA DA SE VRATE U TE SKOLSKE KLUPE!!!
SAMO DA MOGU DA ISTRAJU U TOME.
A NIKOOOOOOO NE PROGOVARA STA JE SA DECAKOM UBICOM!!!!!
KAO DA SE NISTA NIJE DESILO.
UZASSSS
KOJA JE OVO VLAST DA NIKO MU NISTA NE MOZE.
MOZDA I POHADJA NASTAVU,TJ SLOBODNO I SAM SE KRECE DO TE SPECIJALNE SKOLE.
UZASSSS

Povezane vesti

Претрага