Drugi ’’Food Planet’’ od petka na Trgu slobode

       

Drugi po redu Festival nacionalnih kuhinja “Food Planet” koji organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, biće održan od 11. maja do 3. juna, na Trgu slobode.

’’Drago mi je što danas najavljujemo drugi festival “Food Planet”, s obzirom na to da je prošlogodišnji festival protekao u najboljoj atmosferi i bio jedan od zapaženijih. Ovo je dobra prilika da se predstave strane ambasade i privredne komore sa nacionalnim kuhinjama i kulturnim baštinama zemalja iz kojih dolaze. Želimo da u svet pošaljemo lepu sliku iz Novog Sada, a posebno nam je drago što turistički pokazatelji govore da strani turisti sve više dolaze u naš grad’’,  rekao je član gradskog veća za privredu Milorad Radojević i dodao da je pomenuti festival početak sezone letnjih manifestacija kao i to da TONS od ponedeljka kreće u kampanju promocije letnje sezone.

Predstavnica kompanije „Ninamedia” Milena Biga istakla je da će se tokom 23 dana na Trgu slobode, Novosađanima i gostima, svakog dana predstavljati druga zemlja, i dodala da će ove godine program festivala biti bogatiji i raznovrsniji.

’’Otvaranje festivala zakazano je za petak, 11. maj sa početkom u 18 časova, a prva zemlja koja će se predstaviti biće Crna Gora. Posetioci će imati prilike da probaju specijalitete različitih nacionalnih kuhinja, upoznaju kulturnu baštinu tih zemlje, kao i da uživaju u njihovoj tradicionalnoj i savremenoj muzici’’,  istakla je Ivana Tomić iz „Color Media Communications”.

Jedan od partnera festivala je i kompanija „Danubius” a njen direktor Predrag Marković naglasio je da će ove godine ta kompanija proslaviti 100 godina postojanja, kao i to da je ovaj festival idealna prilika da jubilarni rođendan proslave u svom gradu sa Novosađanima.

’’Tematika festivala je promovisanje nacionalnih kuhinja zemalja iz čitavog sveta, te iz tog razloga smatramo da i Srbija treba da predstavi ono najbolje što ima. Sama stogodišnja istorija „Danubiusa” je izuzetno bogata, stoga ćemo predstaviti izložbu arhijskih fotografija koja dočarava kako se nekada živelo i radilo u našoj kompaniji’’, naglasio je Predrag Marković.

autor: nsuzivo.rs

Komentari: