Претрага
Претрага
Close this search box.

DRVO ŽIVOTA I JASNA PORUKA KOLEKTIVU FILOZOFSKOG FAKULTETA: Studenti ostavili poklon kolegama nakon obustave blokade

Foto: nsuzivo.rs/Đorđe Radivojević

Nakon četiri dana blokade Filozofskog fakulteta, studenti su danas postigli dogovor sa rektorom i dekanima, te su privremeno napustili zgradu.

Studenti Novosadskog univerziteta su poklonili drvo života kao simboličan dar ostalim kolegama i profesorima, ali i jasnu poruku.

U nadi da će ovaj fakultet jednog dana da oživi i procveta kako treba – Drvo života – piše u posveti.

Foto: nsuzivo.rs/Đorđe Radivojević
Foto: nsuzivo.rs/Đorđe Radivojević

Kako bi poslali još jasniju poruku sadašnjim i budućim akademcima, studenti su posle četvorodnevne blokade i celodnevnog boravka u zgradi fakulteta počistili sve za sobom i zgradu fakulteta ostavili čistijom nego što su je i zatekli.

Foto: nsuzivo.rs/Đorđe Radivojević
Foto: nsuzivo.rs/Đorđe Radivojević

Podsećamo, prof. dr Dejan Madić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Boris Dumnić, dekan Fakulteta tehničkih nauka i prof. dr Patrik Drid, dekan Fakulteta sporta i fizičke kulture danas su pregovarali sa studentima i pruživši im potpunu podršku, postigli su kompromisno rešenje.

Nastava će se od sutra odvijati normalno na Filozofskom, ali su studenti i dalje jasnog stava i zahtevaju da se Dinko Gruhonjić kazni otkazom zbog svoje sporne i sramne retorike koja je navođena prethodnih dana.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
NS
01.04.2024 00:22

Bravoza studente!
Baš da vidim koji će mediji objaviti ovu vest.

Povezane vesti