DRŽAVA DAJE OD 500 evra DO 10.000 evra, PRIJAVE VEĆ POČELE: Prilika za sve one koji se bave ovim poslom, a evo o čemu je reč

Foto: newslite.com

Još mesec dana ostalo je svim zainteresovanim poljoprivrednim gazdinstvima da se prijave na konkurs Ministarstva poljoprivrede ukoliko žele da dobiju subvencije za organsku biljnu proizvodnju.

Ova državna podrška je 63.000 dinara po hektaru i poljoprivredno gazdinstvo može da konkuriše za pomoć države najviše za 20 hektara obradive zemlje, objavilo je ministarstvo poljoprivrede. Zahtevi se podnose na portalu ePodsticaji.

Ministarstvo poljoprivrede opredelilo se za ovaj vid podrške poljoprivrednim proizvođačima pošto nekoliko godina unazad postoji trend povećanja površina pod organskom proizvodnjom ne samo u EU, već i u zemljama regiona.

Od 2012. do 2020. godine poljoprivredne površine koje se koriste za organski način uzgoja u EU su značajno povećane; zauzimale su 14,7 miliona hektara u 2020, u odnosu na 9,5 miliona hektara koliko ih je bilo 2012. godine.

U Srbiji se, takođe, povećava broj organskih parcela i organskih proizvođača kojima su na raspolaganju podsticajni konkursi velikih kompanija.

mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti