Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišli su danas radove na rekonstrukciji i dogradnji Kliničkog centra Vojvodine. 

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da izgradnja novi lamela KCV  ide punom parom, i čestitao je državnom vrhu, izvođačima i zdravstvenim radnicima.

– Novi Sad ide dobro, ali mora da ide još brže- istakao je on

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović rekao je da uprkos ovom velikom izazovu sa kojim se susrećemo nismo posustali u izgradnji zdravstvenih centara, i da se raduje jer vidi napredak.

Premijerka Ana Brnabić  rekla je da je ovo samo jedan mali deo projekta “1 milijarda evra u zdravstvo” koji je inicirao predsednik Vučić 2017. godine. Dodala je da su u okviru tog projekta završeni već radovi na drugim važnim objektima. Na kraju se zahvalila partnerima iz Evropske investicione banke i odala je priznanje gradonačelniku Milošu Vučeviću i najavila postavljanje kamena temeljca za insitut Biosens.

Radovi u KCV obuhvataju dogradnju lamela B i C Urgentno dijagnostičkog centra površine više od 33.000 kvadratnih metara, a planirana je direktna topla veza sa Poliklinikom, Internom klinikom i Urgentnim centrom. U okviru lamele B i C planiran je i hiruški blok koje će se sastojati od 16 operacionih sala, jedinica intezivne i poluintezivne nege sa ukupno 348 kreveta, 22 kreveta za hiruršku intenzivnu negu, 24 kreveta na poluintenzivnoj hirurškoj nezi i 14 kreveta za jedinicu za transplantacionu hirurgiju u okviru potpuno nove jedinice Kliničkog centra Vojvodine. Blokovi će imati ukupno 10 liftova i četiri stepenišna jezgra.

Ugovor o izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Vojvodine potpisali su 27. novembra ministar zdravlja Zlatibor Lončar i izvršni direktor Konzorcijuma ” GH Holding ” Gregor Jernejc.Glavni projekat je završen 2015. godine, a građevinska dozvola je dobijena oktobra 2016. godine. Za izvođača radova na tenderu je izabran Konzorcijum “GH Holding” iz Ljubljane i Delta Inženjering iz Beograda.

Nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments