Foto: nsuzivo.rs
Na devetoj sednici Skupštine grada Novog Sada koja se danas održava u velikoj sali Skupština AP Vojvodine, zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić istakao je da budžet za tekuću godinu iznosi 33,5 milijardi dinara, što je za 4 milijarde više nego godine za nama.

Naime, ostvarenje tekućih prihoda je veće za 32 procenta nego prošle godine, a razlog za to je veća zaposlenost Novosađana. Drugi razlog su tekući prihodi koje uglavnom čine porezi, što potvrđuje da su građani disciplinovaniji.

Đurić ističe da što se tiče rashoda, za prvih 6 meseci, grad je potrošio 10 milijardi dinara, što je za 1,3 milijarde više nego protekle godine.

-Rashodi su veći, jer su takva i ulaganja. Uskoro treba da počnu radovi Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju. Zatim, za rekonstrukciju SNP-a izdvojeno je 15 miliona dinara. U Stepanovicevu će se u centru napraviti kružni tok koji će usporiti saobracaj i biti bezbedniji. Planira se i izgradnja parohijskog doma i proširenje vrtića. U istom mestu, i pijace će se rekonstruisati. Fudbalski stadion će se raditi, za 2500 ljudi, a biće i odbojkaski i košarkaški teren – ističe Đurić.

Dodao je da se i u Budisavi planira proširenje vrtića.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments