Претрага
Претрага
Close this search box.

Dušica je iz Novog Sada do Ostroga krenula peške: Društvo joj pravi sin i njih dvoje imaju 1 želju

Foto: Printscreen/Instagram

Dušica Jaćimovć ima srce lavice – žena koja je sa autističnim sinom Veljkom krenula put Ostroga sa jednom velikom željom

Dušica Jaćimović je 10.juna iz Novog Sada krenula do Ostroga. Društvo joj pravi sin Veljko (17) koji ima autizam.

Njihov cilj je da do Svetog Vasilija Ostroškog dođu za mesec dana:

“Ovo hodanje koje je naravno mnogo više od običnog koračanja do manastira Ostrog sam posvetila svom sinu, i zaista mislim da svaki čovek dođe u tu fazu u životu kada poželi da uradi tako nešto, možda malo radikalno i možda ljudima koji gledaju sa strane to izgleda čak i čudno, ali to se rodilo iz dubine majčinskog srca, da za svog sina koji ima autizam, odemo zajedno do manastira Ostrog i da se poklonimo našoj svetinji”, kaže za RINU Dušica Jaćimović.

Ali Dušica i Veljko osim ličnog podviga imaju još jedan plemenit cilj, da svojim pešačenjem pomognu gradnju Centra za autizam u Bačkom Gradištu.

“Uspeli smo da završimo manji objekat koji će funkcionisati kao neka vrsta dnevnog boravka, a ustvari će roditelji moći da ostave decu i na dva, tri dana, po potrebi čak i duže. Čeka nas izgradnja glavnog objekta za koji smo završili temelje i koji je dosta veći, gde će kad sve bude završeno, moći da živi oko 40 korisnika, odraslih osoba sa autizmom o kojima nema ko da brine”, ističe Dušica.

Na ovom ne tako lakom hodočašću, po visokim temperaturama Veljko je pravi delija koji kilometre gazi sa neverovatnom lakoćom.

– Iako sam ja imala malo straha s obzirom na to da on ne razume smisao svega, on ima toliko energije i on nam ustavri određuje tempo, tako da uglavnom ja kaskam za njim, ali u suštini bitno je to da njemu pešačenje ne pada teško, kaže Dušica.

Na putu od Novog Sada do manastira Ostrog Veljko i Dušica naišli su na mnoge dobre ljude, ali s obzirom na snagu i veličinu njihovog podviga, mnogi bi mogli i da se postide.

– Veoma je dirljivo to što su nam na račun udruženja sredstva uplaćivala fizička lica, onoliko koliko ko može, ali interesantno je to da nijedna firma ili kompanija još uvek nije ništa uplatila”, rekla je Dušica.

Veljko nije verbalan ali nam je svojim gestovima, ponašanjem, osmesima i poljupcima pokazao da ima dušu veliku kao ovo njegovo hodočašće i veliko srce kao retko ko od nas.

Da bi pomogli Dušici i Veljku da sakupe što više novca za gradnju Centra za osobe sa autizmom, sredstva se mogu uplatiti na račun Udruženja roditelja dece sa autizmom „Svoj svet”: 165-7009064286-35

stil.kurir.rs

Tagovi:

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Marek
24.06.2024 22:01

Što ovi nekakvi uporno smrdaju iz Srbije po CG. Tobož hoće u Ostrog… Sve su to špijuni… To treba staviti pod nadzor službe bezbjednosti!

Gost
NS
26.06.2024 18:38
Odgovori  Marek

E, ako se u nečemu presipa ovde kod nas, onda su to budale i neljudi! Ovako nešto napisati o majci i bolesnom detetu može samo pravo čudovište!

Gost
Aleksandar
25.06.2024 17:18

Svaka čast

Gost
NS
26.06.2024 21:05

Čudovišno je ovako komentarisati odlazak ove žene s bolesnim detetom u Ostrog. Niste objavili moj odgovor na taj komentar, a moramo se zapitati kako ste tako nešto i mogli objaviti? To redakciji izgleda kao komentar mentalno zdravog, humanog ljudskog bića? Da se i ne govori o tome kako šiše o ovoj zemlji! Ni to vam nije zasmetalo? .

Povezane vesti

Претрага