Претрага
Претрага
Close this search box.

Dvanaestogodišnja violinistkinja Lana za 9 dana odsviraće 5 koncerata sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom

Foto: Vojvođanski simfonijski orkestar

Lanu ćete moći da slušate kako izvodi kompoziciju Henrika Vijenjavskog, a nakon koncerata u Subotici i Zrenjaninu, očekuju je još nastupi u Sremskoj Mitrovici, Somboru i Vršcu

Ponos Novog Sada i mladi virtuoz na violini Lana Zorjan krenula je na letnju turneju sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, nakon što je provela dve nedelje na master klasu kod Stefana Milenkovića.

-Za Lanu je pre svega mogućnost sa nastupa sa simfonijskim orkestrom pred tako velikom publikom od neprocenjivog značaja. Za sve nas je prvi koncert za Svetski dan muzike u Novom Sadu bio ostvarenje sna, a kada je nakon koncerta dobila poziv od direktora Vojvodjanskog simfonijskog orkestra, Romana Bugara za još 5 koncerata u 5 gradova Vojvodine, ja sam zaista mislila da sanjam i čekala sam da me neko probudi! Iskustva koje ona stiče na ovim koncertima nemaju cenu- izjavila je Lanina mama Arabela za NS Uživo.

Ona ističe da je to velika privilegija, čast, ali i odgovornost. Naravno da je naporno za 9 dana odsvirati 5 koncerata i za odrasle profesionalne muzičare, a ne za dvanaestogodišnju devojčicu, posebno po ovim vrućinama, ali je to zanemarljivo u poredjenju sa iskustvom, znanjem, motivacijom i velikom medijskom pažnjom koju dobija na ovaj način. Najveću podršku na sceni Lani daje maestro Aleksandar Kojić, dirigent i vrhunski umetnik. On joj daje samopouzdanje neohodno za izlazak na gradske trgove pred stotine ljudi.

-Maestro ima strpljenja za sve moje izmene i trenutna iznenađenja koja su nekada i rezultat trenutka ili inspiracije. Posebno sam srećna što baš on diriguje ovaj projekat i jako zahvalna na prelepom aranžmanu za moju kompoziciju- rekla je Lana za naš portal.

Arabele ističe da je Lani vreme provedeno sa Draganom Radaković, Ljubucom Vraneš i Dragoljubom Bajićem, operskim pevačima, posebno interesantno i dragoceno.

-To su osobe koje godinama prati iz publike i divi im se, a sada ima priliku da opušteno sa njima ćaska, da je Draganina šminkerka šminka, što je bila posebna sreća i radost, da se šali i smeje sa Dragoljubom Bajićem koga je do skora znala samo kao Don Bazilija iz Seviljskog Berberina, predstave koju je u SNP-u gledala čak 14 puta- naglasila je Arabela.

Ivona Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti