Претрага
Претрага
Close this search box.

DVE OPŠTINE DOBILE SREDSTVA ZA OPREMANJE INDUSTRIJSKIH ZONA: U Rumu dolazi kineska kompanija koja će, po prvi put u Srbiji, proizvoditi CELE PROIZVODE (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu danas su potpisani ugovori o opremanju industrijskih zona u dve opštine – Rumi i Temerinu.

– Ovo je prošlogodišnji poziv gde smo iznosom od 500 miliona dinara pomogli 5 lokalnih samouprava sa 6 ugovora, gde opremamo industrijske zone jer nam je cilj da omogućimo otvaranje i dolazak novih kompanija kao i otvaranje novih radnih mesta. Na primer, u opštini Ruma imamo ugovoren dolazak kineske kompanije koja je već krenula sa izvođenjem radova na izgradnji proizvodne hale, koja će u prvoj fazi zaposliti preko 200 novih radnika, od kojih će većina biti visoko-obrazovanog kadra kada je reč o elektro i mašinskim inženjerima- rekao je Aleksandar Sofić, Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ugovore je potpisala predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić-Bošković, koja je ovom prilikom istakla.

– Ovo je od izuzetnog značaja za razvoj privrede i industrije na teritoriji opštine Ruma. Naša opština postala je veoma pogodno mesto za dolazak stranih investicija, pogotovo sada kada se gradi nova, brza saobraćajnica, a naročito i u najavi kada se završi Fruškogorski koridor. Kineska kompanija “Haitian” poznata je po proizvodnji CNC mašina i brizgalica. Ta kompanija će omogućiti da se prvi put, na teritoriji naše zemlje, proizvodi ceo proizvod, a ne samo delovi. Ove mašine proizvodiće se u Rumi odakle će se izvoziti na evropsko i svetsko tržište. S obzirom da je reč o velikom projektu, mi smo bili u obavezi da im obezbedimo pristupni put koji će im omogućiti dolazak do naše industrijske zone.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Takođe, ugovor o dobijenim subvencijama potpisao je i predsednik opštine Temerin, Mladen Zec koji je ovom prilikom istakao:

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-S obzirom da naša radna zona nije bila kompletno opremljena, mi smo ovim projektom dobili produženje puta kako bi mogli prolaziti. Reč je o dodatna tri metra, pa će stoga širina puta iznositi 6 metara. U pitanju je 1,4 kilometara puta do radne zone 21 i 26. Takođe, smo sa Pokrajinskim sekretarijatom potpisali još jedan projekat gde smo dobili sredstva za kanalizacionu mrežu u radnoj zoni.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti