Претрага
Претрага
Close this search box.

DVE SRPKINJE IDU PO MEDALJU U FINALU EVROPSKOG PRVENSTVA! Milica skočila dalje od Ivane Vulete za rezultat KARIJERE!

IZVOR: MN PRESS/RTS/PRINTSCREEN

Srpski atletičari nastavljaju da ređaju odlične rezultate na Evropskom prvenstvu u Minhenu! Prvog dana je Armin Sinančević doneo Srbiji srebrnu medalju u bacanju kugle, a lepo je počeo i drugi dan za naše takmičare.

Ivana Vuleta (32) i Milica Gardašević (23) uspele su da se plasiraju u finale skoka u dalj, a mlađa od dve Srpkinje uspela je da ostvari bolji rezultat od svetske šampionke iz Beograda!

Ivana Vuleta, nekada Španović, uspela je da kao najbolja u B kvalifikacionoj grupi obezbedi plasman u finale Evropskog prvenstva, pošto je skočila 6.67 metara. Bio je to njen poslednji skok, ali vredi istaći da je prilikom tog skoka bila čak 20 centimetara udaljena od linije prestupa.

No, ako se od Vulete očekivalo da se plasira u finale, Milica Gardašević je posebno oduševila ostvarivši rezultat karijere i već u prvom skoku obezbedivši normu za finale!

Norma je iznosila 6.75 metara, ali je Gardaševićeva skočila 6.83 metara iz prvog pokušaja i tako odmah obezbedila finale. To je njen najbolji rezultat u karijeri, a tokom kvalifikacija su jedino Nemica Malaika Mihambo i Ukrajinka Marina Bek Romančuk skočile dalje – 6.99 i 6.87 metara.

Foto: alo.rs

Tako će Srbija imati u finalu dve predstavnice, a ono je na programu u četvrtak u 20.58 časova.

Ivana Vuleta je dvostruka svetska šampionka u dvorani i evropska šampionka iz 2016. godine, pa će i ovog puta imati najveće domete. Gardaševićeva, sa druge strane, je 2017. bila evropska šampionka u juniorskoj konkurenciji, a ove godine je na Mediteranskim igrama u Oranu osvojila zlatnu medalju.

mondo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti