Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Slikam poznate ličnosti, recimo estradne zvezde, one predstavljaju Sunce, pa zato naziv izložbe “Sunce na koncertu”, zvezde na koncertu, to je bila zamisao- rekao je za NS Uživo Aleksandar Denić, slikar. 

Izložba Aleksandra Danića; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Zanimljiv naziv “Sunce na koncertu” predstavlja nam još zanimljiviju izložbu beogradskog autora Aleksandra Denića. Dok je čekao kupca za svoju sliku, Aleksandar je za naš portal otkrio da se na izložbi, otvorenoj 25. maja u izložbenom prostoru Šok zadruge u Zmaj Jovinoj, najviše izdvaja slika Džeja.

-Ja sam naslikao Džeja kao bebu iz Teletabisa, koja je u suncu. Džej je zvezda, on pravi koncert i on je ustvari sunce na koncertu- istakao je umetnik.

Estradne ličnosti prepoznatljivi su na slikama umetnika; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Posetioce će privući pojedine estradne ličnosti. Na slikama su takođe zastupljeni različiti likovi i teme, a najčešće su to političari, estradne i istorijske ličnosti, a Denić objašnjava da su svi stavljeni u kontekst kao da su ih fanovi slikali.

Često nazivan slikarom turbo-folka, iako je kroz detinjstvo i odrastanje slušao rok i metal, Aleksandar je završio srednju dizajnersku školu nakon koje je upisao Višu školu likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, smer aranžer dekorater.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Izložbu mogu posetiti svi zainteresovani do 12. juna, od utorka do subote.

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments