Foto: T. Ilić

Sve bliži je dan kada će se na novom fudbalskom stadionu u Loznici zakotrljati lopta po ‘’zelenom tepihu’’.

Pravo prolećno vreme u februaru graditelji obilato koriste da što više urade kako bi ovaj sportski objekat, započet pre nešto više od godinu i po dana, bio zvanično otvoren ovoga proleća na radost ljubitelja ‘’najvažnije sporedne stvari’’ iz Loznice, ali i celog ovog kraja sa obe strane Drine.

Počelo je montiranje konstrukcije za brisoleje (spoljašnju zaštitu) na severnoj strani stadiona kao i priprema tribina za postavljanje malo više od osam hiljada sedišta koliki će biti kapacitet novog hrama fudbala. Instalacija za grejanje samog terena je postavljena i pri kraju je njeno pokrivanje, a onda bi do kraja sedmice trebalo da počne ‘’zatravljivanje’’.

Loznički stadion imaće hibridnu trava kakvu u Srbiji trenutno jedino ima stadion TSC u Bačkoj Topoli, za njeno postavljanje treba oko mesec dana tako bi taj posao trebalo da bude gotov do kraja marta.

Sa montiranjem sedišta takođe treba da se krene narednih dana i uđe u finiš radova. Krajem prošle godine su duž krova, iznad tribina, postavljeni reflektori, a nedavno su na istoku i jugu namešteni i nosači na kojima će se nalaziti dva semafora.

Uporedo se rade pristupne površine stadionu građenom po UEFA 4 standardima i sve što vodi ka konačnom izgledu stadionskog kompleksa u okviru kojeg je jesenas urađeno i pomoćno igralište na kome je veštačka trava.

Kapacitet – 8.067 mesta

Podsetimo, loznički stadion jedini od onih koji se trenutno grade u Srbiji ima tribine u dva nivoa, a osim 8.067 mesta za gledaoce, 74 mesta za osobe u invalidskim kolicima, imaće garažu sa 54 mesta za automobile i dva za autobuse, pa će igrači odatle direktno odlaziti u svlačionice.

Parking – 265 mesta

Unutar kompleksa biće ukupno 265 parking-mesta za posetioce i hiljadu metara kvadratnih parkinga za reportažna kola. Ukupna bruto izgrađena površina ovog objekta, trenutno najveće građevine u Loznici, biće oko 27.000 metara kvadratnih.

Kurir sport

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jelena
21/02/2023 17:27

Ovo nije ponos, nego SRAMOTA Srbije. Bolnice nam se raspadaju, Novi Sad sa okolinom ima skoro pola miliona stanovnika, a ima jedno porodilište, koje se takođe raspada, i vi gradite i ulažete u stadion.

SNS Uzivo
27/02/2023 12:48
Reply to  Jelena

Svaka cast, sve je tacno!

Ivan
21/02/2023 18:33

Sve u drzavi je savrseno, samo nam fale stadioni. BRUKA!

Milan NS
22/02/2023 06:49

… pošto je FK “Loznica” ne samo naš najtrofejniji klub nego postiže značajne rezultate i u evropskim i svetskim takmičenjima!

Zoran
22/02/2023 20:00
Reply to  Milan NS

A kapacitet, 8000 mesta pa, to je kapacitet otvorenog bazena u Somboru. Stadion?