EKSKLUZIVNI VODIČ ZA LJUBITELJE ADRENALINA: NAJBOLJA MESTA U NOVOM SADU ZA AVANTURISTIČKE AKTIVNOSTI!

Foto: Pexels/Tom Fisk

Bilo da spadate u grupu odvažnih ljudi, uvek spremnih na izazove u želji da dožive uzbuđenje ili ste od onih koji žele da dožive nešto novo i uzbudljivo po prvi put, te ste u potrazi za adrenalinom, a stanujete u Novom Sadu, lepa vest je da ne morate da idete daleko kako biste dobili svoju dozu.

U Novom Sadu, ili barem njegovoj neposrednoj blizini, nalazi se veliki broj mesta na kojima možete da učinite neku ekstremnu aktivnost.

Razlozi posezanja za adrenalinskim aktivnostima su brojne. Bilo da želite da se oslobodite stresa ili radite na poboljšanju svog samopouzdanja.

Adrenalin park na Fruškoj gori i penjački klub na SPENS-u
U sklopu elitnog etno-kompleksa na Fruškoj gori, pod nazivom Vrdnička kula, nalazi se oaza za sve ljubitelje adrenalina.

U pitanju je „adventure park“ koji se prostire na vigavom spustu na površini od oko 450 metara.

Instruktor će vam dati svu potrebnu opremu (kacigu, zakačaljke, opremu za zip line) i sa poda pratiti vaš napredak, dok ćete vi imati zadatak da pređete tridesetak prepreka koje su gradirane po težini.

Prilikom ove avanture, vi ćete prelaziti sa drveta na drvo, a u nekim momentima nalazićete se na visini od oko 50 metara iznad zemlje.

Susrešćete se sa hodanjem po lijani, prelaženjem sa drveta na drvo putem šetajući po nestabilnim ljuljaškama, montiranjem zip line-a kojim ćete se spustiti do naredne stanice i raznim nestabilnim načinima koji će vam sigurno zadovoljiti želju za adrenalinom.

Za ovu avanturu postoji samo jedan uslov, a to je da niste niži od 160 centimetara.

Cena prelaska adrenalin parka je 2000 dinara, dok se doplata za ličnog instruktora u svom momentu može dodati u paket i iznosi 500 dinara.

Što se pentranja tiče, samo u zatvorenom prostoru, na SPENSU možete posetiti penjački klub „Adrenalin“ gde se nalazi najveća penjačka stena u zatvorenom prostoru u Srbiji.

Cena jednog treninga za penjače kojima ne treba instruktor je 600 dinara, dok će svi koji se prvi put susreću sa penjanjem, radi svoje sigurnosti, morati da unajme i instruktora.

Skok padobranom sa aerodroma na Čeneju

U neposrednoj blizini Novog Sada, na aerodromu Čenej, sa lepim vremenom otvara se još jedna padobranska sezona što će se posebno dopasti zaljubljenicima u slobodu!

U okviru Aero kluba „Novi Sad“ nalazi padobranski centar „Skydiving Novi Sad“ koji je ove godine započeo sa padobranskim obukama.

Međutim, ovo mesto interesantno je i za sve one koji ne žele da postanu profesionalni padobranci, već samo žele da iskuse taj svečani momenat slobode koji pruža skakanja iz aviona na 3000 metara.

Ukoliko vam se ovakva ideja čini interesantnom, morate se okušati u tandem skoku, odnosno skoku iz aviona zajedno sa instruktorom.

Do zadate visine leti se petnaestak minuta, nakon čega dolazi do vašeg momenta hrabrosti. Slobodan pad traje oko četedesetak sekundi, a onda se otvara padobran i imate desetak minuta da prijatno i polako lelujate iznad naše predivne ravnice i sabirate utiske.

Skok je u potpunosti siguran jer u svakom momentu iza leđa imate instruktora koji iza sebe ima puno godina iskustva u padobranstvu i koji će vam čitav doživljaj učini još lepšim jer će vam davati smernice kako najviše da uživate u „padu“.

Cena za ovo iskustvo je 250e sa snimkom koji ćete kasnije moći da gledate i iznova i iznova doživljavate vaš adrenalinski bust.


Let paraglajderom na Titelskom bregu

Na Titelskom bregu moguće je leteti paraglajderom. U ovom sportu nema slobodnog pada, ali ima iznenadnog ubrzavanja pulsa, pogotovo ako recimo, imate strah od visine i želite da ga pobedite.

Na čistini Titelskog brega, vučom kola ćete se uzdići na nebo, dovoljno brzo da vam ovo iskustvo postane veoma zanimljivo, a opet toliko posetepeno da imate vremena da se naviknete na visinu i što svesnije doživite osećaj letenja.

Pogled sa visine na ovom predelu je čaroban. Moći ćete da vidite Frušku goru, ušće Tise u Dunav, ali i predivnu Carsku baru.

Leti se na visini do 500 metara, a sjajna stvar je to što sve vreme tokom leta kraj sebe imate GO Pro kameru koja će zabeležiti vaše čitavo iskustvo. Snimak dobijate kroz nekoliko dana i to potpuno besplatno!

“Paintball“
Adrenalinci su veoma često ljubitelji paintball-a. To je igra iz žanra ekstremnih sportova, u kojoj se simulira okršaj vatrenim oružjem i koja se danas smatra jednim od najkonzumiranijih ekstremnih sportova.

Cilj je pogoditi, a ne biti pogodjen. Koliko igra traje i koji je njen tačan cilj, zavisi od scenarija koji se odredi pri igri. Takmičari se gađaju specijalnim paintball puškama koje prilikom pogotka izbacuju loptice sa bojom koje na pogođenom ostavljaju fleku.

U Novom Sadu postoji više painball klubova, ali jedan od najstarijih je Zona adrenalina. U nekoliko zona, na preko 10.000 kvadratnih metara moguće je doživeti adrenalin na bezbroj mogućih načina.

Zanimljivo je da je Zona adrenalina od skoro uvela i paintball za decu, zbog čega i najmlađi mogu da uživaju u igri na najbezbedniji mogući način.

Cene za učestvovanje u igri su 700 rsd po osobi, a za tu svotu osoba dobija opremu, mogućnost igranja na terenu i 100 kuglica. Kuglice je u svakom momentu moguće dokupiti.

Foto: Pexels/Rainer Eck

Pešačenje stazama Fruške gore

Iako pravi zaljubljenici u adrenalin ne čekaju posebnu priliku, za one koji nemaju naviku često da osvajaju vrhove naše panonske planine, nadolazeći Fruškogorski maraton prava je prilika!

Od 19 maratonskih ruta koje postoje, neke poput Fruskogorskog ultra ekstremnog maratona, sa usponima i silascima od oko 5000 metara pravi su izazov!

Cene kotizacije za ovogodišnji maraton ukoliko se prijavljujete kao sportista, kreću se od 3500 dinara pa do 7000 dinara, dok su cene za rekreativce 600 dinara. Naravno, na sam dan maratona prijave će koštati nešto više u odnosu na navedeno.

gradskeinfo

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti