Foto: Grad Novi Sad
Novosadska atletska dvorana od 25.000 kvadrata, vredna 4,5 milijardi dinara, počeće da se gradi na jesen. NS uživo ekskluzivno objavljuje izgled dvorane i otkriva detalje kako će izgledati prostor u kom će trenirati svetska atletska zvezda Ivana Španović i stasavati novi šampioni.

Sve detalje budućeg, najmodernijeg sportskog objekta u Novom Sadu, otkrila nam je Adrijana Mesarović članica Gradskog veća za budžet i finansije. Ona je, zajedno sa našom ekipom, obišla parcelu na kojoj će atletska dvorana, prva u istoriji Novog Sada, biti izgrađena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

PROSTOR ZA ŠAMPIONE

Kompleks će sadržati atletske dvorane, stadion, pomoćne terene, prostor za zagrevanje, dečije staze i igrališta, parking, kao i terene za druge sportove kao što su tenis i mali fudbal. Objekat će se nalaziti između ulica Draška Ređepa i budućeg produžetka ulice Bate Brkića.

Za izgradnju dvorane i stadiona biće izdvojeno 4,5 milijardi dinara, dok će za početak izgradnje prve faze biti izdvojeno 189,6 miliona dinara i to je najveća pojedinačna investicija u gradu.

Prvo će početi izgradnja tribina na stadionu i stazama, a nadležni najavljuju da će biti završena na leto 2022. godine.

– Izgradnja stadiona sa otvorenim terenima i osam staza je planirana kao prva faza realizacije ovog projekta obuhvata 31.800 metara kvadratnih. Druga faza podrazumeva izgradnju atletske dvorane, koja se nalazi iza stadiona zauzimati površinu preko 25.000 metara kvadratnih – rekla je za NS Uživo Adrijana Mesarović, članica gradskog veća za budžet, finansije i investicije.

Za izgradnju dvorane i stadiona biće izdvojeno 4,5 milijardi dinara, dok će za početak izgradnje prve faze biti izdvojeno 189,6 miliona dinara i to je najveća pojedinačna investicija u gradu Foto: Grad Novi Sad

DIJAMANTSKA LIGA

Atletska dvorana imaće višestruki značaj za grad, od razvoja sporta i organizovanja velikih takmičenja. A Novosađani će imati dodatni sadržaj gde će moći da provode slobodno vreme. Dvorana će zauzimati površinu od 25.000 kvadrata.

– Izgradnja sportske infrastrukture obezbediće našem gradu da se u budućnosti kandiduje i bude domaćin velikih evropskih takmičenja u atletskim disciplinama i dodatno će uticati na razvoj turističkog potencijala. Svako to takmičenje doprineće da grad bude i domaćin i u nekom drugom smislu – istakla je Mesarović.

Foto: Grad Novi Sad

I. Karan

11 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Eetaa
15/07/2021 12:13

Nek ste vi obisli lokaciju i ne napisali gde se zapravo nalazi

SSS
15/07/2021 13:12
Reply to  Eetaa

Zato sto su izuzetno strucni kadrovi na ovom botovskom portalu!

Rex Dex
15/07/2021 14:36
Reply to  Eetaa

Veliki novinari su to, strucnjaci svetskog glasa.
Osnova u teoriji zurnalistike je da za neku vest kazes STA, GDE i KAD.
Elem, poredjenjem snimka sa google mapom ispada da je lokacija na onoj mocvari iza Uradi sam.

Marabu
15/07/2021 15:17
Reply to  Eetaa

Piše Vam: “Objekat će se nalaziti između ulica Draška Ređepa i budućeg produžetka ulice Bate Brkića.”

Dimitrije
15/07/2021 15:18
Reply to  Eetaa

Da ste ustvari procitali ceo tekst videli biste da su napisali gde ce se nalaziti.

“Objekat će se nalaziti između ulica Draška Ređepa i budućeg produžetka ulice Bate Brkića.”

Kometa
15/07/2021 15:07

lokacija me plaši

Marabu
15/07/2021 15:21

Ovo izleda super!!!
Niti sam bot, sendvičar, šta god, ali kao žitelj ovog grada moram da pozdravim izgradnju ovakvog velikog i prelepog objekta. Grad treba da ima u svakom kvartu sportske terene za razne sportove, da nam deca rastu baveći se rekreativno raznim aktivnostima, i da bavljenje sportom bude dostupno svima, a ne da gluvare po čoškovima i razmišljaju kako da naprave neku štetu. Volite li svoju decu? Tražite u svakom kvartu što više zelenila i sportskih terena!

Stiven
15/07/2021 16:20

Prostor je iza Majevice kasarne i novih zgrada za bezbednjake u naselju Jugovićevu. Već se donosi šut i zemlja tu gde će biti
jutros su ona i još jedna devojka tamo šetale i posle sele u limuzinu i ošle.

Last edited 4 meseci ranije by Stiven
Jozef Bela
15/07/2021 16:21

Eto…prestala prica o izgradnji velelepnog fudbalskog stadiona.Sta li je sledece jeseni na redu?

Miki
15/07/2021 16:38

Grad je odavno trebalo da ima nešto slično.
Nadam se da će radovi teći po planu.

Rid
16/07/2021 18:49

Sve je to divno. Ali molim vas ostavite atletsku stazu na stadionu Karađorđe. Novi kompleks je predaleko od centra grada. Ostavite atletsku stazu na stadionu Karađorđe, ako ste već teniske terene srušili koji su bili pored Spens a. Atletika je u NS zapostavljena, sponzorišite klubove, trenere takmičare. Sve roditelji plaćaju. A od sad će samo odlazak u Atletski centar trajati 20min i koštati 2 goriva.